SZÉPSÉG

Hajvágás forma szerint

Szerző:
Szabó Anna
Egy jó hajvágás az alapja minden frizurakészítésnek. Ha nincs jól levágva a hajunk, akkor minden hiába. A jó fodrásznak tudnia kell, hogy adott arcformához milyen frizura áll jól, és ennek megfelelően vágja le a hajat.

Ovális

Az ovális arcforma arányos, egyensúlyban lévő részletekkel, a keskeny homlok a széles, meghatározott arccsontokon át keskenyedik vissza az apró állba. Légy olyan bátor, amire mindig vágytál: hordhatsz rövid hajat, hosszút, félhosszút, frufrut, kifésülve a homlokodból, az arcod elé eresztve a hajadat – lehetsz akár kopasz is… Mind jól áll neked, mert nem kell semmi gyenge pontot ellensúlyoznod.

Hírességek ovális arccal: Kate Moss, Natalie Imbruglia, Keira Knightley, Natalie Portman

Szív alakú

Hasonló az oválishoz, de az arc fölső fele szélesebb és az arccsontoktól lefelé keskenyedik a finom, hegyes áll irányába. Az arccsont magasságában kezdődő hullámok, loknik szélesíthetik az állat, ettől az arc arányosabbnak, majdnem oválisnak tűnik. Kerüld a keskeny, állcsontig érő frizurát, ami az állad felé behajlik.

Hírességek szív alakú arccal: Kate Hudson, Sophie Dahl, Kirsten Dunst, Victoria Beckham

Kerek

A kerek arc telt orcájú és tényleg kerek. A hajad oldalt legyen egyenes, a fejtetőn legyen dús a frizura. Mondjuk, mint a hatvanas években, az most úgyis megint divat. A geometrikus vágás vigyázz, csak kihangsúlyozza az arcod kerekségét. Kerüld a kemény vonalakat és a pont a szemöldöknél végződő frufrut. A ritkított vagy szintesre vágott haj, ami az arcodba hullik, segíthet abban, hogy az arcod keskenyebbnek nézzen ki, és az oldalra tűrt frufru is. Ha hullámos a hajad, az legyen azonos hosszúságúra vágva, és lehetőleg hosszú, hogy ne az arcod mellett legyen a nagy tömeg haj. Inkább tűzd magasra, vagy lófarokba, pár arcod mellé hulló tinccsel.

Hírességek kerek arccal: Christina Ricci, Stella McCartney, Dawn French


Szögletes

Széles homlok, szögletes állcsont jellemzi az arcodat. A széles arccsontot hosszú, egyenes hajjal keskenyítheted, állig érő szintekre vágott tincsekkel. A jól sikerült frufru a szemedre irányítja az emberek tekintetét. Az arcba hulló tincsek, legyenek egyenesek vagy hullámosak, keskenyítik a széles arccsontot, egyensúlyba hozzák az arc arányait.

Hírességek szögletes arccal: Minnie Driver, Renée Zellweger, Billie Piper, Jada Pinkett


Hosszúkás

Magas homlok, keskeny arc és hosszú, meghatározó áll jellemzi. Kerüld az azonos hosszúságúra vágott egyenes hajat, a középső választékot, mert a tökéletes szimmetria csak még tovább hosszítja az arcot. A hosszát szintekre vágással puhíthatod, legyen külön szint a szemed és az arccsontod magasságában. A göndör frizura, még ha hosszú is, rövidíti az arcot. Az oldalsó választék is. Ha a hajad épp csak kicsit hullámos, használj diffúzort a hajszárítódhoz, hogy a hullámok jobban kijöjjenek.

Hírességek hosszúkás arccal: Liv Tyler, Jade Jagger, Jennifer Love Hewitt, Iman


Szögletes-gyémánt alakú


A szögletes és a szív alakú arcforma „kereszteződése”. Állig érő kerek frizura, vállig érő , tépett haj emelheti ki a szögletes síkokat, és kikerekíti az állat. A sűrű frufru, a kócos hullámos fürtök is jól állnak.

Hírességek gyémántforma arccal: Cate Blanchett, Kate Bosworth, Nicole Kidman, Sophie Ellis-Bextor


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL