Hozzávalók:
1 csésze rizs
½ kiskanál só
¼ csésze zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési lenolaj
1 kiskanál méz (elhagyható)
1/8-1/2 kiskanál fűszerpaprika
1 csésze morzsolt csemegekukorica (frissen főzött, konzerv vagy fagyasztott és felengedett)
1 paradicsom, kimagozva, darabolva
1 avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva
Elkészítése:
1. Mérsékelt tűzön melegíts 2 csésze vizet egy közepes méretű lábasban. Szórd bele a rizst és a sót, forrald föl, majd lassú tűzön, fedő alatt főzd, míg magába szívja a vizet és megpuhul (kb. 15 perc). Öntsd át egy nagy tálba, és hagyd 15 percig hűlni.
2. Közben egy csőrös mérőedényben keverd össze a citromlét, a kétféle olajat, a mézet (ha használsz) és a paprikát.
3. Adj a rizshez kukoricát, a paradicsomot és az avokádót. Öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.
OLVASS TOVÁBB!
Spórolás az élelmiszerárakon, egy ötlet a hétköznapokra
Ha megfigyeljük környezetünket, megtapasztalhatjuk, hogy az emberiség sok mindenben fejlődött az elmúlt évezredekben. Vannak azonban bizo...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
Örökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
GASZTRO5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD