Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos kukoricasaláta rizzsel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze rizs
½ kiskanál só
¼ csésze zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési lenolaj
1 kiskanál méz (elhagyható)
1/8-1/2 kiskanál fűszerpaprika
1 csésze morzsolt csemegekukorica (frissen főzött, konzerv vagy fagyasztott és felengedett)
1 paradicsom, kimagozva, darabolva
1 avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva

 

Elkészítése:

1. Mérsékelt tűzön melegíts 2 csésze vizet egy közepes méretű lábasban. Szórd bele a rizst és a sót, forrald föl, majd lassú tűzön, fedő alatt főzd, míg magába szívja a vizet és megpuhul (kb. 15 perc). Öntsd át egy nagy tálba, és hagyd 15 percig hűlni.

2. Közben egy csőrös mérőedényben keverd össze a citromlét, a kétféle olajat, a mézet (ha használsz) és a paprikát.

3. Adj a rizshez kukoricát, a paradicsomot és az avokádót. Öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL