Hozzávalók:
12dkg reszelt parmezán sajt
60dkg koktélparadicsom
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
¼ csésze bazsalikomlevél, vékony csíkokra tépve
Elkészítése:
1. A parmezánt minél nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. (Ne használj másfajta sajtot, mert a zsírosabbak túl puhák, ezért a belőlük formált kosárkák nem tartják meg az alakjukat.)
2. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rakj rá 4 evőkanál sajtot, majd kanállal nyomkodd szét kb. 15cm átmérőjű körökké. Süsd őket 6 percig, hogy a széleik kissé megbarnuljanak.
3. Közben vegyél elő 4 kisebb tálkát, óvatosan emeld ki egyenként a forró sajtkorongokat a tepsiből, és borítsd őket a tálkákba. Hagyd, hogy felvegyék az edények formáját és teljesen kihűljenek.
4. A paradicsomokat serpenyőben vagy magas falú tepsiben, némi olajjal megpergetve süsd 10 percig, hogy megrepedjenek. Forgasd össze a bazsalikommal.
5. A parmezánkosárkákat állítsuk 4 tányérra, és töltsük meg őket a sült paradicsomokkal. Máris tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Spórolás az élelmiszerárakon, egy ötlet a hétköznapokra
Ha megfigyeljük környezetünket, megtapasztalhatjuk, hogy az emberiség sok mindenben fejlődött az elmúlt évezredekben. Vannak azonban bizo...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
Örökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
GASZTRO5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD