Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sült paradicsom provance-i módra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1kg igen érett, de kemény paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1ek olívaolaj
1ek kakukkfű
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, kivesszük és azonnal hideg vízbe merítjük, hogy lehűljenek. Lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját, kettévágjuk, a magját kiszedjük.

2. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, kiszedjük a csíráját, majd vékonyan felszeleteljük.

3. Előmelegítjük a sütőt 90°C-ra (3. fokozat).

4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit vékonyan bekenjük olajjal. Egymás mellé belerakjuk a paradicsomokat, megsózzuk és borsozzuk, leosztjuk rajta a fokhagymaszeleteket, meghintjük kakukkfűvel. Betesszük a sütőbe 45 percig sütjük, majd megfordítjuk a paradicsomokat. Még 45 percre visszatesszük a sütőbe.

5. A sült paradicsomot tálra rendezzük, leöntjük a levével. Melegen tálaljuk grillezett vagy sült hús mellé. Lehűtve salátához használhatod friss paradicsom helyett.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL