2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Híres-neves cicák

O.M.

Mi háziasítottuk őket, vagy szimplán csak elfogadtuk jelenlétüket? Élvezzük társaságukat és közben engedünk a csábításnak, hiszen míg selymes bundájukat simogatjuk, addig újra gyermeknek érezhetjük magunkat, mint akinek titkos játszópajtása akadt? Kalandozzunk a történelem híres macskáinak világába…

 

Azt hihetnénk a macskák teljességgel öntörvényű és tőlünk, emberektől független lények, pedig a történelemben számos példa mutatja, milyen szoros barátság létezhet macska és ember között.


Egy valamire való cica nem csak emberrel, hanem másik állattal is ápolhat szoros barátságot


Ilyen cica volt All Ball, akinek Kokohoz, a nőstény gorillához fűződő barátságáról 1987-ben könyv is született. A mintegy 1000 kézjellel kommunikáló gorillának élete során több cicája is volt, minden cicát gyengéd szeretettel vett körül, és haláluk után hosszasan gyászolta őket.


Jó néhány bársonytalpú írta be magát a legek könyvébe is, hogy a teljesség igénye nélkül csak néhány példát említsünk. Dusty egy Texas-i nőstény macska élete 17 éve során 420 utódot hozott a világra.

1998. április 04.-én halt meg a világ leghosszabb kort megélt kandúrja, Granpa, a szfinx, aki gazdái elmondása szerint 34 évet és 2 hónapot élt. De a rekordok sora itt nem ért véget, a világ legtöbbet utazott cicája: Hamlett, aki 965 600 kilométerre került elő otthonától – Torontótól - miután ott felszállt egy repülőgépre, és nyoma veszett. A cicus 7 héten át bolyongott a nagyvilágban, mire előkerült.


Jó néhány példány méreteinek köszönhetően vált híressé


Himmy, aki a világ legsúlyosabb ivartalanított kandúrjaként vonult be a történelembe, 21,3 kilót nyomott. A mázsáláskori körméretei: nyaka 38, törzse 83, a hossza pedig 96,5 centi volt. Sajnos méreteiért keményen megfizetett, ugyanis mindösszesen 10 évet élt! Ezzel szemben Litty, aki - mint a legidősebb anyaállat vonult be a bársonytalpak történelmébe, 1987 májusában 30 évesen, még két cicának adott életet.

Természetesen a legnagyobbak mellett felvonulnak a legkisebbek is. Itse Bitse, mint a legapróbb kifejlett macska, a maga 9,52 centis magasságával, és 38,1 centi hosszúságával döntött rekordot. De kövesse őt a sorban a leghosszabb! Snowbie, a tacskókat megszégyenítő 103 centi hosszúságot ért el, melyből 31 centis tekintélyes farkincával rendelkezett. 1997-ben így lett ő a világ leghosszabb macskája, a cicus ekkor 33 centi magas és 21 kilogramm volt. De a legfurcsább rekord talán Jake-é, a vörös kandúré, aki 28 lábujjával állított fel Guinness-rekordot.


A számítás módjára én is kíváncsi lennék, hogyan összesíthették Towser kimagasló hőstettét, miszerint élete 24 éve alatt 28 899 egértől szabadította meg gazdája portáját! Mindezek mellett számtalan patkány és nyúl múlt ki karmai között a skóciai Glenturret szeszfőzdében, ahol szobrot állítottak emlékének. A sor vége láthatatlan, hiszen kedvenc cicáink osztoznak velünk örömünkben, bánatunkban és otthonunk melegében. Sorozatunk következő részében letűnt idők híres embereinek macskáiról olvashatnak a cicák rajongói.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

Ha a kávé szerelmese vagy, akkor jó hír, hogy nem csupán felébredni segít reggelente, de számos egészségügyi előnye is van. Emellett sok betegség is megelőzhető a fogyasztásával. Az alábbiakból megtudhatod, hogy a kávéfogyasztásnak milyen pozitív hatásai és egészségügyi előnyei vannak!

Tovább »
Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Azt vallod, hogy igazi állatbolond vagy? Akkor gyere és törj Ace Ventura babérjaira, mutasd meg mekkora állatmániás vagy és hogy ott rejlik-e benned Sherlock Holmes is a remek megfigyelő képességeivel! Vajon képes vagy minden állat lábnyomát felismerni?

Tovább »
Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

A személyiségjegyeinkre sok minden hatással van, ezek közül az egyik az, hogy amikor megszülettünk, éppen milyen nap volt. Valóban meg vannak benned e tulajdonságok? Esetleg a párod születésének napja hogyan befolyásolhatja a leendő kapcsolatotokat? Keresd ki, melyik napon születtél, majd olvasd el a jellemzést magadról, és a jelenlegi vagy jövőbeni párodról!

Tovább »

Kalkulátor

Parfüm horoszkóp

Olykor nem is olyan könnyű kiválasztani a személyiségedhez illő parfümöt. Ebben lesz segítségedre ez a kalkulátor. Válaszd ki a csillagjegyet, amelyben születtél, és megtudod, mely parfüm illik hozzád.

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép