FÉSZEK

Kis hely a fürdőben - Szűkösből álomszerűt varázsolhatsz!

Szerző:
Szabó Anna
Bármekkora is a hely a fürdőnek egyszerre kell kiszolgálnia tisztálkodás és a kikapcsolódás igényét. Azonban hagyományos szerepeinek betöltéséhez nem árt, ha ismersz néhány trükköt.

 

Jó esetben a fürdő az a hely, ahol kezded és zárod a napot, ezért aztán kiemelten fontos, milyen környezet vesz körül. Hisz míg este a kellő figyelemmel kialakított fürdőben eltöltött idő megkoronázhatja a napot, reggel energiát adó hely lehet.

 

Rend a lelke…

Akárhova lépsz is be, mindent elárul az, amit első pillantásra látsz. Azonban ha félig kiürül flakonok, rendetlenül hagyott sminkcuccok uralják a terepet, akkor a nyugalom helyét a rendetlenség érzése veszi át. Persze, csak akkor lehet rendet tartani a sok kisebb-nagyobb fürdőszobai kellék között, ha van hova rakni. Ha van elég polcod, fiókod, ahová pakolhatsz.

Ráadásul helyszűkében sokan itt tárolják a tisztító- és mosószereket, a mosógépet. Úgy azonban nehéz lehet a pihenésnek megadni a módját, ha a felmosó kacsintgat rád a sarokból. Használd ki a fürdőszoba falait, és alakíts ki rajtuk tároló helyet, sőt, ha elég nagy az ajtód vagy a szekrényed, akkor ide is akaszthatsz tárolót.

Azért valljuk be, a legnagyobb kupit mégis mi nők hagyjuk magunk mögött sminkcuccainkkal, krémeinkkel, fésűinkkel. Többek között az IKEA kínálatában is találsz olyan falra akasztható szerelhető tárolót nagyjából kétezer forintért, ami nagy segítségedre lehet. De sokak álma a GODMORGON fürdőszobacsalád fiókos szekrénye, amiben egy csomó életbevágóan fontos semmiség elfér.

 

Törülköző kavalkád

Néhány évente érdemes rászánni egy kisebb összeget a törülközők lecserélésére. Ennek az esztétikum mellett higiéniai okai is vannak, hisz egy idő után a mai szennyezett levegő, és anyagminőség miatt már képtelenség tisztán tartani őket. Ráadásul az egységes, a fürdőszoba színvilágához illeszkedő kiegészítők meghatározzák az egész hangulatot. Ha úgy érzed, most épp kisebb gondod és nagyobb, vagy esetleg nem futja rá, kérd ajándékba rokonaidtól… Egyszer évben mindenkinek van szülinapja!

 

Textiles díszítés

Ha van ablaka a fürdőnek, ritkán kap függöny – érthető okokból. De ettől egy külön ide készített kis függönnyel otthonosabbá varázsolhatod a helyet, főleg ha egy kopott, lepattogzott keretű ablakot (vagy ajtót) szeretnél takarni vele.

 

Kíméld meg a pénztárcádat!

Átalakítani a fürdőszobát egyszeri kiadás, és hosszú távra szól. Ezért, ha már lendületbe jöttél, miért ne spórolnád meg az árát. Néhány okos döntéssel a pénztárcád is érzi majd az álomfürdőszoba hatását, sőt, akár a felújítás ára is megtérülhet idővel.

1. Hogy a fürdőszobában még több vizet meg tudj takarítani, fürdés helyett zuhanyozz. Egy fürdés során 80-200 liter vizet használsz, míg egy háromperces zuhanyzás alatt csupán 30 litert. Még többet spórolhatsz, ha szappanozás közben nem folyatod a vizet, és víztakarékos zuhanyfejet használsz.
2. Amikor zuhanyozás előtt várod, hogy meleg víz folyjon, ne hagyd kárba veszni a hideg vizet, hanem töltsd vödörbe vagy locsolókannába, hogy később tudj vele virágot locsolni, takarítani.
3. Ne felejtsd el elzárni a csapot fogmosás és borotválkozás közben sem, hiszen ezzel is akár 4,5 liter vizet takaríthatsz meg. Kézi mosogatásnál is zárd el néha a csapot. A folyóvíz alatt történő mosogatás percenként 12-literes vízfogyasztást jelent.
4. Tanácsos vízmennyiség-szabályozót szereltetni a csapokra. Egyszerű, olcsó és hatékony vízmegtakarítási mód, amellyel akár 50%-kal kevesebb lesz a vízfelhasználásod.
5. Az elektromosságra fordított összeget és így a családi költségvetést is jelentősen csökkentheted SPARSAM energiatakarékos izzókkal, amelyek élettartama tízszer hosszabb a hagyományos izzóénál, és energiafogyasztásuk akár 80%-kal alacsonyabb. Egy 20W-os energiatakarékos izzó annyi fényt ad, mint egy hagyományos 100W-os, és nem olyan mértékben melegszik fel. Magasabb páratartalmú helyiségekben, így fürdőszobákban történő használatra is alkalmas. Az elhasznált energiatakarékos izzókat pedig a vásárlók a legtöbb IKEA áruházba visszahozhatják, hogy azok újrahasznosításra kerüljenek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL