Hozzávalók:
20dkg margarin
20dkg étcsokoládé, nagyobb darabokra törve
3db tojás
25dkg cukor
12,5dkg liszt
2 teáskanál vanília aroma
10dkg cseresznye
Csipet só
10dkg dió
Elkészítése:
1. A nagyobb darabokra tört csokoládét és a vajat olvaszd meg. Közben a tojásokat habverővel habosíts a cukor és a vanília aroma hozzáadásával. Az így kapott közepesen kemény habot keverd hozzá a csokoládéhoz.
2. Magozd ki a cseresznyét, és szitáld át a lisztet. Ezeket is keverd az előbbiekhez a dióval együtt.
3. Terítsd a keveréket kivajazott tepsibe, vagy muffinformába, majd süsd készre. Tűpróbával ellenőrizd.
4. Miután kihűlt, tálalhatod!
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK