GASZTRO

Cseresznyés lepény

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
100g vaj
225g liszt
200g porcukor
1 és fél pohár tej
700g fekete cseresznye
125g őrölt mandula
2 tojás
1 csipet só

Elkészítése:

1. Először készíts enyhén édes omlós tésztát: vágd apró darabokra a vajat, fúrj lyukat 200g liszt közepébe, és szórd bele a vajat, majd ujjaiddal gyorsan keverd el.

2. Fúrj bele újra lyukat, tegyél bele 50g cukrot, egy csipet sót, és dolgozd össze épp annyi tejjel, amennyivel rugalmas, nem ragacsos tésztát kapsz. Hűvös helyen pihentesd 30 percig.

3. Magozd ki a cseresznyét, de ízlés szerint egészben is hagyhatod. Ha kimagozod, a sütemény könnyebben fogyasztható, magos cseresznyével viszont ízletesebb lesz.

4. Készítsd el a krémet: egy tálban keverd el az őrölt mandulát és 25g lisztet. Üsd rá a tojásokat, adj hozzá 125g cukrot, és állandóan kevergetve önts bele 1 pohár tejet.

5. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra (gázsütőn 3. fokozat). Nyújtsd ki a tésztát, fektesd kivajazott gyümölcstortaformába, villával szurkáld meg, rendezd el rajta a cseresznyéket, és öntsd rá a krémet. Tegyed a sütő középső rácsára, és süsd 1 órán át. A sütőből kivéve szórd meg cukorral. Ízlés szerint langyosan vagy hidegen is tálalhatod.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL