Salátát olyan jó csinálni, mert olyan egyszerű. Nem kell aggódni, hogy odaég-e, mindent pontosan kimértünk-e, ha minden friss benne, nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
• 2 evőkanál barna cukor
• 2 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál méz
• 1 evőkanál fehér borecet
• 1 teáskanál citromlé
• 1 csomag salátakeverék
• 1 avokádó – meghámozva, kimagozva, szeletekre vágva
• 10 szép nagy eper, fölszeletelve
• 1 marék pekándió - fölvagdosva
Elkészítés:
1. Tegyük az olajat, a citromlevet, ecetet és mézet egy tálba, és habverővel jól keverjük össze
2. A vegyes salátalevelek egy nagy tálba kerülnek, szórjuk meg az eper és az avokádódarabkákkal
3. Még egyszer keverjük át a dresszinget, és spricceljük a salátára
4. Szórjuk a pekándiót a tetejére, és tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK