SZÓRAKOZÁS

Szívdöglesztő angolok a filmvászonról

Szerző:
Szabó Anna
Következő listánkon valóban sok szépfiú szerepel, de akad köztük olyan is, akinek nem éppen előnyös külsőt szánt a sors. Igazi szexepiljük valójában britségükkel párosuló óriási tehetségükben rejlik.


Ám az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nemcsak angol, hanem ír és skót nevek egyaránt szerepelnek majd listánkon, vagyis talán pontosabb lett volna a címben britet írni, mint angolt. De nem is ez a lényeg, sokkal inkább azok a férfiak, akikért valóban érdemes betérnünk a moziba egy-egy film erejéig.

Colin Firth

Mindenidők Mr. Darcyja felett is elrepült az idő, mégis képes megdobogtatni a női szíveket. Jelentjük foglalt, és állítólag boldogan él Olaszországban felesége szülőhazájában.

 

Alan Rickman

Piton tanár úrtól szinte nincs olyan diák, aki ne tartana. Pedig Alan Rickmant először a Robin Hood, a tolvajok fejedelmében Nottingham hercegeként ismerte meg a nagyvilág. A 1946-os születésű londoni színészt valójában nem mondanánk szépnek, viszont tehetsége vitathatatlan. Fanyar szarkazmus jellemzi – az őt ismerők legalábbis ezt állítják róla –, ami bizony sok nőt levesz a lábáról.

 

Jude Law

Első hollywoodi filmszerepét még 1997-ben kapta a Gattaca című filmben, de az igazán átütő erejű hírverést A tehetséges Mr. Ripley elkapatott úri fiúja hozta meg számára.

 

Ewan McGregor

A skóciai Ewan McGregor huszonkét évesen kapta első szerepét egy átlagos televízió sorozatban, de rá egy évre már olyan filmes szakemberekkel dolgozhatott együtt mint Robin Williams vagy Danny Boyle – akinek egyébként a későbbiekben is sokat köszönhetett. Rá aztán nem mondhatja senki, hogy bármit elvállalna, amit becsülünk is benne.

 

Hugh Laurie

Igazi polihisztor az oxfordi születésű Hugh Laurie: a színészet mellett humoristaként, íróként és zenészként is bizonyított már. Eleinte komédiasorozatokban tűnt fel, majd ezt követték egész estés filmekben vállalt szerepek, ám az igazi világsikert Doktor House hozta meg neki negyvenhat évesen.

 

Kenneth Branagh

Alig 23 évesen sikerült V. Henrik megformálásáért magára irányítani a figyelmet az ír származású Kenneth Branagh-nak. A nem éppen férfiszépségként emlegetett Branagh magánélete – mondhatni – elég pörgős: hat évig élt házasságban Emma Thompsonnal, öt évig Helena Bonham Carterrel, de egy párt alkotott Alicia Silverstone-nal is… Nehéz a hozzá kötődő híres nők listáját felsorolni.

 

Jeremy Irons

Pár évtizeddel ezelőtt igazi szépfiúként tartották számon Jeremy Ironst, de már akkor az egyik legnagyobb tehetségként emlegették. Ezt a bizalmat ki is érdemelte munkáival. Ha Alan Rickman fanyar szarkazmusát emlegettük, akkor nem feledkezhetünk meg Jeremy Irons „sötét, angol poénjairól” sem. Ehhez páratlanul jó hangi adottság társul, ha teheted, egyszer hallgasd meg eredetiben!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL