GASZTRO

Földiepertorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

7db tojás
20dkg cukor
27dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
7 evőkanál víz
1 cs vaniliás pudingpor
fél l tejszín
ízlés szerinti mennyiségű földieper
kevés étcsokoládé – elhagyható

Elkészítése:

1. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, és közben a vizet apránként, háromszorra hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport könnyedén a sárgájához keverjük.

2. A fehérjét felverjük habnak, amikor már jó kemény hozzákeverünk három evőkanál cukrot. A habot hozzákeverjük a sárgájához, majd kivajazott lisztezett formában kisütjük.

3. A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük az utasítás alapján, majd lehűtjük. A tejszínt felverjük, felét összekeverjük a pudinggal. Ebbe a krémbe keverjük az ízlés szerinti mennyiségű apróra szeletelt epret.

4. A krémet ráhalmozzuk a tortára, a tejszín másik felével bevonjuk a tortát. A tetejét díszítsd olvasztott csokiba mártott eperrel.

Beküldte: Kosztelnik Lászlóné

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL