Hozzávalók:
7db tojás
20dkg cukor
27dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
7 evőkanál víz
1 cs vaniliás pudingpor
fél l tejszín
ízlés szerinti mennyiségű földieper
kevés étcsokoládé – elhagyható
Elkészítése:
1. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, és közben a vizet apránként, háromszorra hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport könnyedén a sárgájához keverjük.
2. A fehérjét felverjük habnak, amikor már jó kemény hozzákeverünk három evőkanál cukrot. A habot hozzákeverjük a sárgájához, majd kivajazott lisztezett formában kisütjük.
3. A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük az utasítás alapján, majd lehűtjük. A tejszínt felverjük, felét összekeverjük a pudinggal. Ebbe a krémbe keverjük az ízlés szerinti mennyiségű apróra szeletelt epret.
4. A krémet ráhalmozzuk a tortára, a tejszín másik felével bevonjuk a tortát. A tetejét díszítsd olvasztott csokiba mártott eperrel.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK