GASZTRO

Epres indiáner

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A tésztához:
3db tojás
8dkg cukor
8dkg liszt
3 evőkanál víz

A töltéshez:
2,5dl tejszín
1cs vaníliás cukor
habfixáló
8-10 db eper

A díszítéshez:
12dkg csokoládé

 

Elkészítése:

1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a fele liszttel, és a vízzel pépesre keverjük. A pépet óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, majd a maradék lisztet is hozzáadjuk.

2. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk, 170°C-on aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megolvasztott csokoládéban a gömbölyű oldalát kimártjuk, majd hagyjuk megdermedni.

3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a habfixálót. A habot nyomózsákba töltjük.

4. Az epreket felszeleteljük, a tejszínhabbal a 2 félgömböt összetöltjük, majd az oldalát eperszeletekkel díszítjük.

Beküldte: Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsa

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL