KÖZÉRZET

Intim kérdések a testápolásban

Szerző:
Szabó Anna
Hiába élünk a huszonegyedik században, mégis sok családban még mindig tabu az intim higiénia. Azonban tested csak akkor tiszta igazán, ha a kényes területekre is kiemelt gondot fordítsz. Tudták ezt már az ókoriak, kövesd a példájukat!

 

Bizonyára már te is sokszor hallottad, de nem lehet elégszer elismételni: mindig megfelelő méretű, soha ne túl szúk és lehetőleg természetes alapanyagból készült – például tiszta vagy kevert szálú pamut, esetleg selyem – fehérneműt viselj, mert ezek jó nedvszívók és nem fülled be alattuk a bőr. Vásárláskor figyelmesen tanulmányozd a címkén feltüntetett alapanyag-összetételt.

Krémszappan

A szeméremtest környékére kifejlesztett krémszappan kókuszolaj eredetű vegyületet tartalmaz, amely tisztítja, de nem károsítja a hüvely természetes védőrétegét. A selymes krémszappanok plusz védelmi gátat hoznak létre, amely a szervezetet segítve, nem engedi átjutni a mikroorganizmusokat. Az ultrakímélő intim krémszappanok filmet képeznek a bőrfelületen, s megakadályozzák annak kivörösödését.

Tisztasági betét

Fokozott váladéktermelés a hüvelyben nemcsak fertőzés, hanem fogamzásgátló tabletta szedése vagy terhesség miatt is kialakulhat, a menstruációt megelőző napokban pedig bárki észlelheti magán ezt a természetes folyamatot. Tisztasági betét használatával azonban ilyenkor is megőrizheted fehérneműd tisztaságát és komfortérzetedet.

 

Tampon

A tamponok nagyságát nem a hüvely méretéhez, hanem a vérzés erősségéhez kell igazítani. Leggyakrabban az első két napon (kb. 3-4 óránként) kell cserélni, de később se hagyd fenn 6 óránál tovább, mert jó táptalaj lehet a toxikus sokk szindrómát okozó baktériumoknak.

 

Törlőkendő

Ha utazáskor, nőgyógyászati ellenőrzés előtt vagy nyári nagy melegben nem tudsz megfelelően mosakodni a nap folyamán, akkor a bőrt nem irritáló, nedves női intim kendővel töröld le magad, elölről hátrafelé.

 

 

Tudtad?

• A tejsavbaktériumokat is tartalmazó joghurt segít elkerülni a hüvelyfertőzéseket, s helyreállítja a természetes pH-értéket. A hüvelybe juttatott joghurtot két óráig bent kell tartani – a legjobb tamponnal.
• A most divatos szűk, műszálas nadrágokat mellőzd, mert ilyenkor könnyen kipállik az érzékeny bőr.
• Parfümöt ne használj az intim területeken, mert az illatanyag bőrpírt, allergiát okozhat.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL