100 Módszer Magazin - MEGÚJULÁS

 

"Megszerettem a fűszálakat. Olyan eltökéltséggel és közben kedvesen igyekeznek pici fejükkel áttörni magukat a kiszáradt kemény talajon, hogy tanulni akarok tőlük. Persze én segítek, vödörrel a kezemben kutatom fel a szürke foltokat és vízzel lelkesítem a kis zöld kis szarvacskákat. Minden nap sietek haza. Megtöltöm a madáretetőt, locsolok és ültetek. Éppen a lehullott fenyőtüskéket szedegettem össze, hogy ezzel is bátorítsam a fűszál legénykéket... amikor leszállt mellém egy kis fekete madár." - Írja Vámos Erika a szerkesztői levelében, aki nem csak a Több Mint TestŐr című egészségmegőrző magazin műsorvezetője, hanem a nagysikerű 100 Módszer főszerkesztője is.

A sötét és a hideg mögöttünk van. Rendezzük a sorainkat, vegyük fel a ritmust és változzunk együtt ezzel a pulzáló csodával, a tavasszal.

Ehhez a tavaszi felfrissüléshez nyújt számtalan segítséget és módszert, szám szerint éppen 100-at, a 100 módszer magazin most megjelent legújabb száma a Megújulás. Mindenkinek egy szép nagy fát kívánunk, ami alá letelepedhet ezt a magazint olvasni, mert úgy tűnik a sorsfordító, spirituális megújulások egy fa alatt üldögélve szoktak megtörténni…

További információkért katt ide: www.100modszer.hu

 


Vegyél részt a Női Portál és a 100 Módszer Magazin közös játékában, és nyerd meg a 12 db exkluzív 100Módszer Magazin- csomag egyikét a legfrissebb és az eddig megjelent lapszámokkal (minden egyes csomagban a 100Módszer Magazin öt tematikus lapszáma található: MEGÚJULÁS, Egészség+ gyógyulás, Kortalanul, Öko- bio, valamint Érzékiség)!
Tovább a kérdőívhez >>

 

Szülés utáni sokkstop

Természetes, hogy szülés után minden nő szeretné visszakapni régi énjét, régi alakját, régi életét – és mindezt úgy, hogy közben tökéletes családanya és mintafeleség is egyben. A stepfordi feleségek ezt bizonyára a kisujjukból kirázzák, a valóság viszont ennél sokkal emberpróbálóbb.  

Egy kisbaba születése a legnagyobb ajándék az életben! Vagy ez csak önámítás, túlzás? Vagy tényleg a legnagyobb boldogság, csak nem vesszük észre, és belebetegszünk abba, hogy még örülni sem tudunk? Széki Gabriella kineziológus szerint a kérdés nem egy emelkedett megközelítés, de az eszméken, szimbólumokon és csodákon túl pontosan tudjuk, hogy a szülés fizikailag távol esik a gyönyörtől.

Depresszív boldogság?!

A szakember szerint enyhe depresszió esetében saját magunk vagyunk a gyógyír a problémára, de egy orvos vagy védőnő alkalmankénti látogatása is segíthet. „A súlyosabb kórtörténet azonban pszichiáteri segítséget és gyógyszeres kezelést igényel, amely kiegészítését vagy teljes kiváltását jelenthetik különböző terápiás módszerek (pl. a Hellinger-féle családállítási terápia vagy a neurolingvisztikus programozás), amelyek segítenek az anyának feldolgozni a múlt konfliktusait, lehetővé téve azt, hogy a szülés élménye valóban érzelmi megújulás lehessen számára” – magyarázza a kineziológus. A szülés utáni depresszió sokat hallott, de nem új keletű fogalom, csak nagyanyáink nem csaptak körülötte ekkora felhajtást. Ma is csak azoknak „előnyös”, akik szeretik sajnáltatni magukat. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyjuk elfajulni a betegséget. A kineziológus szerint ugyanis sok esetben csak akkor találunk rá a megoldásra, amikor valami trauma ér minket, vagy erősen fenyeget. Például sok feleség akkor szedi össze magát, és áll talpra, ha már a férje otthagyta.

A test és lélek megújulásának 100 leghatékonyabb módszere. A 100 módszer tematikus magazin legújabb számának tartalmából:

Formás fenék, viszlát narancsbőr – a legkülönlegesebb alakformáló megoldások.
Nyolc magyar sztár külső és belső megújulásának őszinte története. Smink, ékszer, esküvő és divat – 2012 legfrissebb trendjei. Zarándokutak a világ körül.
A vonzó munkaerő ismérvei – nem csak álláskeresőknek. Praktikus és követhető megoldások a szülés utáni megújuláshoz, a válás utáni újrakezdéshez, veszteségeink elengedéséhez.

Tartalmas, tudatos, testhezálló. Ez a 100 módszer magazin. Keresd, olvasd, ajánld!

Harc a kilókkal

Táblázatok garmada mondja meg, kinek mennyit „illik” híznia a várandósság alatt, arról azonban kevesen beszélnek, hogyan, milyen ütemben tudunk megszabadulni a fölöslegtől. A magzat megszületése 4–8 kiló súlyveszteséget jelent (ebben benne van a magzatvíz és a placenta súlya is). Egy hét után további 3-4 kiló megy le. A szülést követő 3. és 6. hónap között már csak egykilós az átlagos súlyvesztés. Ebből következik, hogy aki az első 6 hónapban nem nyeri vissza a terhesség előtti testsúlyát, az a súlytöbbletet valószínű hosszabb távon megtartja. Nehezebb helyzetben lehetnek a 35 év feletti, többgyerekes nők. Megfigyelések szerint ugyanis a szülés után egy évvel 2-3 kilogrammal több a súlyuk, mint a terhesség előtt. Azok az anyák, akik otthon maradnak szülési szabadságon, általában nehezebben szabadulnak meg súlyfeleslegüktől, mint azok, akik hamarabb állnak munkába. Sokan érzik, hogy jólesne a mozgás, de kialvatlanságra hivatkozva pont ezt száműzik az életükből. Ilyenkor segíthetnek a baba-mama tornát vagy jógát tartó klubok, ahol más nők példájából meríthet erőt a kismama. Gyaloglásra a babakocsit tolva is van mód, intimtornát pedig bárhol, bármikor végezhetünk. „Sok nőben él a félelem, hogy ha elkezd edzeni, akkor elapad a teje, vagy hogy a mozgás csak szélmalomharc, mert a tejtermelés és a szoptatás úgyis csak növeli a kalóriafogyasztást, ez azonban nincs így. Vizsgálatok kimutatták, hogy a rendszeres testedzésnek nincsen káros hatása a tejtermelésre. A terhesség élettani hatásai a szülést követően még hat hétig fennmaradnak, ezért a sportolás ezt követően fokozatosan elkezdhető. Császármetszésnél ez 3-4 hónap. Ha edzünk, tegyük azt a szoptatás, illetve a tej lefejése után. Egyrészt kényelmesebb, másrészt pedig a mozgás növeli az anyatej tejsavtartalmát, ami kedvez a csecsemőknek. Diétába viszont csak akkor fogjunk, ha már nem szoptatunk. Addig törekedjünk a teljes körű, egészséges táplálkozásra” – tanácsolja Légrádi Petra.

A cikk folytatását a 100 Módszer Magazin legfrissebb, Megújulás tematikájú lapszámában olvashatod.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL