Hozzávalók:
50dkg durumtészta
2 fej brokkoli, rózsáira bontva
1 nagy, piros húsú paprika, apróra vágva
2 sárgarépa, felkarikázva
4 csésze zsírszegény tej
¼ csésze kukoricakeményítő
1 kiskanál őrölt mustármag
50dkg extra erős ízű, sovány cheddar sajt, lereszelve
¼ csésze búzacsíra
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy 23x33 cm-es, magas falú tepsit vagy sütőtálat kenj ki vékonyan olajjal.
2. Egy lábasban főzd ki a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A főzés vége előtt 2 perccel add hozzá a brokkolit, a paprikát és a répát. Amikor megfőtt a tészta és vele a zöldség, szűrőbe átborítva csurgasd le róluk a vizet, majd tegyed vissza az ételt a lábosba.
3. Közben egy kisebb edényben keverd össze a tejet, a keményítőt és a mustárőrleményt. Közepes lángon kezdd el melegíteni. Rakd bele a sajtot, és főzd tovább kb. 3 percig, hogy besűrítse a szószt.
4. Öntsd a zöldséges tésztára, jól keverd össze vele, majd az egészet borítsd át a tepsibe (sütőtálba), és szórd meg a búzacsírával. 45 percen át süsd, míg a sajtszósz rotyogni kezd.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK