GASZTRO

Sajtos-zöldséges tészta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50dkg durumtészta
2 fej brokkoli, rózsáira bontva
1 nagy, piros húsú paprika, apróra vágva
2 sárgarépa, felkarikázva
4 csésze zsírszegény tej
¼ csésze kukoricakeményítő
1 kiskanál őrölt mustármag
50dkg extra erős ízű, sovány cheddar sajt, lereszelve
¼ csésze búzacsíra

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy 23x33 cm-es, magas falú tepsit vagy sütőtálat kenj ki vékonyan olajjal.

2. Egy lábasban főzd ki a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A főzés vége előtt 2 perccel add hozzá a brokkolit, a paprikát és a répát. Amikor megfőtt a tészta és vele a zöldség, szűrőbe átborítva csurgasd le róluk a vizet, majd tegyed vissza az ételt a lábosba.

3. Közben egy kisebb edényben keverd össze a tejet, a keményítőt és a mustárőrleményt. Közepes lángon kezdd el melegíteni. Rakd bele a sajtot, és főzd tovább kb. 3 percig, hogy besűrítse a szószt.

4. Öntsd a zöldséges tésztára, jól keverd össze vele, majd az egészet borítsd át a tepsibe (sütőtálba), és szórd meg a búzacsírával. 45 percen át süsd, míg a sajtszósz rotyogni kezd.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL