Szabó Anna
Hozzávalók:
50dkg durumtészta
2 fej brokkoli, rózsáira bontva
1 nagy, piros húsú paprika, apróra vágva
2 sárgarépa, felkarikázva
4 csésze zsírszegény tej
¼ csésze kukoricakeményítő
1 kiskanál őrölt mustármag
50dkg extra erős ízű, sovány cheddar sajt, lereszelve
¼ csésze búzacsíra

Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy 23x33 cm-es, magas falú tepsit vagy sütőtálat kenj ki vékonyan olajjal.
2. Egy lábasban főzd ki a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A főzés vége előtt 2 perccel add hozzá a brokkolit, a paprikát és a répát. Amikor megfőtt a tészta és vele a zöldség, szűrőbe átborítva csurgasd le róluk a vizet, majd tegyed vissza az ételt a lábosba.
3. Közben egy kisebb edényben keverd össze a tejet, a keményítőt és a mustárőrleményt. Közepes lángon kezdd el melegíteni. Rakd bele a sajtot, és főzd tovább kb. 3 percig, hogy besűrítse a szószt.
4. Öntsd a zöldséges tésztára, jól keverd össze vele, majd az egészet borítsd át a tepsibe (sütőtálba), és szórd meg a búzacsírával. 45 percen át süsd, míg a sajtszósz rotyogni kezd.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK