GASZTRO

Tonhalsaláta sült paradicsommal és rukkolával

Szerző:
Szabó Anna
Pillanatok alatt összedobható saláta, halasoknak kipróbálása kötelező!


Hozzávalók:

50dkg kis vagy közepes érett paradicsom keresztben kettévágva
2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
Kis csokor zöldfűszer (petrezselyem, citromfű, oregánó, rozmaring, zsálya és kakukkfű), finomra aprítva
1 szárított piros csilipaprika, finomra vágva
5 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
4 evőkanál érett balzsamecet
15dkg konzervtonhal, lecsöpögtetve
1 nagy csokor rukkola

Elkészítése:

1. A paradicsomot és a hagymát vágott felükkel fölfelé egy sütő- vagy zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük. A zöldfűszereket a csilivel és az olívaolaj felével összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.

2. A fűszeres-csilis keveréket a paradicsomra öntjük, és 250°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Azután a tepsit kihúzzuk, és félretesszük.

3. A maradék olívaolajat az ecettel összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Minden tányérra rukkolából ágyat terítünk. A tonhalat, a paradicsomot és a hagymát a rukkolára rendezzük. A salátákat az öntettel meglocsoljuk, és tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL