Hozzávalók:
50dkg kis vagy közepes érett paradicsom keresztben kettévágva
2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
Kis csokor zöldfűszer (petrezselyem, citromfű, oregánó, rozmaring, zsálya és kakukkfű), finomra aprítva
1 szárított piros csilipaprika, finomra vágva
5 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
4 evőkanál érett balzsamecet
15dkg konzervtonhal, lecsöpögtetve
1 nagy csokor rukkola
Elkészítése:
1. A paradicsomot és a hagymát vágott felükkel fölfelé egy sütő- vagy zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük. A zöldfűszereket a csilivel és az olívaolaj felével összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
2. A fűszeres-csilis keveréket a paradicsomra öntjük, és 250°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Azután a tepsit kihúzzuk, és félretesszük.
3. A maradék olívaolajat az ecettel összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Minden tányérra rukkolából ágyat terítünk. A tonhalat, a paradicsomot és a hagymát a rukkolára rendezzük. A salátákat az öntettel meglocsoljuk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK