GASZTRO

Paprikasaláta grillezett csirkemellel

Szerző:
Szabó Anna
Ha már reggelire édes falatokat ajánlottunk, ebédre jöjjön egy könnyedebb fogás zöldségekkel és csirkemellel.


Hozzávalók:

4dl zöldségalaplé
Fél kiskanál őrölt kurkuma
20dkg hosszú szemű rizs
2 piros húsú zöldpaprika, csíkokra szeletelve
1 érett paradicsom, kis kockákra vágva
4 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
Só, feketebor
1 csilipaprika
1 evőkanál frissen aprított koriander
3-4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál napraforgóolaj
A díszítéshez: petrezselyem, koriander

Elkészítése:

1. Öntsd a zöldséglevet egy lábosba, és a kurkumát szórd bele. Forrald fel a levest, tedd bele a rizst, keverd meg, fedd le az edényt, és forrald fel ismét a levet. Mérsékeld a lángot, és lefedve nagyjából 20 percig párold (a fedőt ne emelgesd, mert távozik a gőz, és nem párolódik meg), míg a folyadékot teljesen magába szívja. Az így elkészült rizst tedd salátástálba.

2. Egy serpenyőben kevés kukoricaolajat forrósíts fel, a paprikát és a paradicsomot futtasd meg benne, majd tedd ezt is tálba.

3. Ízesítsd a zöld citrom levével, sóval és borssal. A maradék kukoricaolajat öntsd a fűszeres citromlébe, majd verd fel. A csilipaprikát hasítsd fel hosszában, szedd ki belőle az ereit és a csumáját, aprítsd kis kockákra, majd keverd az előbb elkészített öntetbe. Locsold meg ezzel a keverékkel a rizst és a zöldségeket, forgasd össze és tedd félre.

4. Távolíts el a csirkemellről minden zsíros részt, mosd meg, a nedvességet itasd le róla, sózd, borsozd.

5. Egy serpenyőben forrósíts fel napraforgóolajat, és süsd meg a csirkemell mindkét oldalát nagyjából 5 perc alatt süsd meg, majd húzd le a serpenyőt a tűzről. Tedd félre hűlni, majd amikor már kéz meleg, vágj belőle ferde szeleteket.

6. Kanalazd tányérokra a rizssalátát, fektesd a tetejére a csirkemellszeleteket, majd korianderrel és petrezselyemmel díszítve tálald.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL