GASZTRO

Tacosaláta

Szerző:
Szabó Anna
Könnyű ebéd a karácsonyi hajrában.

 

Hozzávalók:

40dkg darált hús (a fajtáját rád bízzuk)
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tisztított vaj
1 kis vöröshagyma, felszeletelve
1 mogyoróhagyma, felszeletelve
4 darab érett paradicsom, kockákra vágva
2 darab roppanós, fodros levelű saláta, darabokra tépve

A díszítéshez:

1 sárgarépa, vékonyra szelve
Cheddar sajt, vékonyra szelve
Taco chips
Az öntethez:
1 csipet erős piros paprikaport
1dl tejföl
3 evőkanál fehérborecet
Só, fekete bors

 

 

Elkészítése:

1. Hintsd meg a húst a liszttel, keverd össze könnyedén, majd a tisztított vajban addig süsd, amíg omlós és szép aranybarna lesz.

2. A hagymát és a mogyoróhagymát dobd bele, és rövid ideig ezzel is pirítsd. Ezután húzd le az edényt a tűzről.

3. Tedd egy tálba az öntet hozzávalóit, sózd, borsozd. Forgasd össze a kockákra vágott paradicsomot és a salátát, majd adagold tányérokra.

4. Halmozd a húst a saláta tetejére, ezt követően díszítsd a sárgarépa- és a sajtcsíkokkal. Taco chipsszel és az öntettel kínáld.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL