SZÉPSÉG

Tavaszi smink lépésről-lépésre

Szerző:
Szabó Anna
A sminkelésben is mindig a természetesség a lényeg. Egyszerűen hangúlyozzuk azt, ami természetes. Akkor a valóságban is szépnek hat...

Aki ugyanis a típusának megfelelően festi magát, könnyen le tud mondani azokról a színekről és hatásokról, amitől az arc ideneggé válhat – legalábbis a hétköznapokban. A sminknek nem az a lényege, hogy erős feltűnést keltsen, hanem, hogy finoman megszépítsen és a természetes szépséget hangsúlyozza: az ápolt bőrt, a nevetős szájat, a sugárzó szemeket.

Most nézzük meg lépésről-lépésre, hogyan sminkeljük magunkat finoman, a természetesség küszöbét nem átlépve


Hidratálás

Tegyünk hidratáló krémet az arcra és a nyakra egyaránt.  Ujjainkkal finom maszírozó mozdulatokkal alaposan oszlassuk el a krémet a bőrön. Törekedjünk arra, hogy mindenhova jusson. Krémezzük be a szemhéjat is, de arra vigyázzunk, hogy – lehetőleg – ne kerüljön sok krém a szempillákra. Ha mégis előfordulna, akkor a szemöldökről és a szempillákról puha szivacs, vagy papírzsebkendő segítségével távolítsuk el a felesleget.

Tipp: Az AVON új Solutions Hidra-Radiance termékcsalád tökéletesen hidratáló készítményei többszíntű hidratációval belülről teszik ragyogóvá a bőrt.

Ára: 1.399 Ft


Alapozás

Az apró bőrhibákat folyékon alapozóval kendőzhetjük el. Az alapozót nyomjuk először a kézfejünkre, majd apró pontokban vigyük fel az arcbőrre. Nedvesítsünk meg egy sminkelő szivacsot. Nyomkodjuk végig a bőrfelületen a szivacsot, amíg az egész arc egyenletes és egyforma színű nem lesz. Különös gonddal alapozzuk a mélyedéseket (állgödör, orrcimpa, szemüreg). A fül és az áll irányába kevesebb alapozót tegyünk, illetve simítsuk el egy kicsit. Különösen figyeljünk oda, hogy a szemöldökre ne kerüljön sok alapozó, mert az apró szőrszálak felületén sokkal erőteljesebben látszik. Ha mégis előfordulna, akkor a szemöldökről és a szempillákról puha szivacs, vagy papírzsebkendő segítségével távolítsuk el a felesleget.

Tipp: Az AVON különösen tartós, finom és könnyű állagú alapozója nem válik maszkszerűvé az arcon. Egyszerre krémes és púderes állagának köszönhetően egyszerűen felvihető és tökéletesen egyenletes, sima fedést biztosít. Nem kenődik el napközben sem.

Ára: 1.999 Ft


Pirosító

Arcunkat finom rózsaszínnel, vagy barackkal, nyáron pedig terrakottával pirosíthatjuk. Nézzünk egyenesen a tükörbe, szánkat húzzuk széles mosolyra, majd helyezzük oda a pirosító ecsetet, ahol a legjobban kiemelkedik a pofacsont. Mindig a halánték felé haladva oszlassuk el a pirosítót. Kerüljön
 szemöldök alá, kissé oldalt a homlokra, valamint az állra. Az a lényeg, hogy mindenhol alaposan dörzsöljük el.

Tipp: Az AVON Arabian Glow barnítógyöngyei segítségével tökéletes hatást érhetünk el. A tégelyben több színű barnítógyöngyök találhatóak, mely természetes arcpírt kölcsönöz bőrünknek.

Ára: 2.299 Ft


A szemek

A szemet egy semleges színű – például barna vagy sötétszürke – szemceruzával finoman rajzoljuk körül. A hűvös színekhez tartozó típusú nőknek jobban áll a szürke, míg a meleg színekhez tartozóknak inkább a barna. A szemhéj közepétől elindulva alul-felül húzzuk meg a kontúrvonalat, ami elsősorban a felső szemhéj külső szélénél kicsit vastagabb. A két vonal a szem külső sarkában fusson össze. A felső szemhéjon a kontúrvonalat egy szivacsos aplikátorral kicsit mossuk el.

Színtípustól függően fekete vagy sötétbarna szempilla spirállal fessük ki a szempillákat. Figyeljünk arra, hogy a szem külső szélénél jóval erősebben fessünk, mint belül!

Tipp: Az AVON tartós vizálló szempilla spirálja hosszú, dús szempillákat varázsol, és valódi színekbe öltözteti azokat. Nem kenődik el, és egyáltalán nem maszatolódik.

Ára: 999 Ft


A szemöldököt a lehető legtermészetesebben sminkeljük: egészen könnyedén simítsuk végig egy szempillakefével. A kefét azonban mindit tisztítsuk meg, mielőtt a szemöldökhöz érne. Először a szőrszálak növekedésével egyező irányban simitsunk, majd alulról felfelé. Vigyázzunk, hogy a festék csak a szőrszálakra kerüljön, még véletlenül se a bőrre. 


Az ajkak

Ha igazán ki szeretnénk hangsúlyozni szánkat, húzzuk ki ajkunkat szájkontúrral, vigyük fel a rúzst, majd kenjünk az ajkunk közepére egy kevés szájfényt. Az ajakrúzs megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl erős, csak az ajak természetes színét hangsúlyozza ki.

Tipp: Az AVON Lip Radiance szájfénye fantasztikusan ragyogó, mesés színt kölcsönöz ajkunknak. Praktikus, trendi tubusban, gyümölcsös ízben kapható.

Ára: 1.099 Ft

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL