2018. április 21. - Konrád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 21. - Konrád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Tavaszi smink lépésről-lépésre

Hegyi Klaudia

A sminkelésben is mindig a természetesség a lényeg. Egyszerűen hangúlyozzuk azt, ami természetes. Akkor a valóságban is szépnek hat...

Aki ugyanis a típusának megfelelően festi magát, könnyen le tud mondani azokról a színekről és hatásokról, amitől az arc ideneggé válhat – legalábbis a hétköznapokban. A sminknek nem az a lényege, hogy erős feltűnést keltsen, hanem, hogy finoman megszépítsen és a természetes szépséget hangsúlyozza: az ápolt bőrt, a nevetős szájat, a sugárzó szemeket.

Most nézzük meg lépésről-lépésre, hogyan sminkeljük magunkat finoman, a természetesség küszöbét nem átlépve


Hidratálás

Tegyünk hidratáló krémet az arcra és a nyakra egyaránt.  Ujjainkkal finom maszírozó mozdulatokkal alaposan oszlassuk el a krémet a bőrön. Törekedjünk arra, hogy mindenhova jusson. Krémezzük be a szemhéjat is, de arra vigyázzunk, hogy – lehetőleg – ne kerüljön sok krém a szempillákra. Ha mégis előfordulna, akkor a szemöldökről és a szempillákról puha szivacs, vagy papírzsebkendő segítségével távolítsuk el a felesleget.

Tipp: Az AVON új Solutions Hidra-Radiance termékcsalád tökéletesen hidratáló készítményei többszíntű hidratációval belülről teszik ragyogóvá a bőrt.

Ára: 1.399 Ft


Alapozás

Az apró bőrhibákat folyékon alapozóval kendőzhetjük el. Az alapozót nyomjuk először a kézfejünkre, majd apró pontokban vigyük fel az arcbőrre. Nedvesítsünk meg egy sminkelő szivacsot. Nyomkodjuk végig a bőrfelületen a szivacsot, amíg az egész arc egyenletes és egyforma színű nem lesz. Különös gonddal alapozzuk a mélyedéseket (állgödör, orrcimpa, szemüreg). A fül és az áll irányába kevesebb alapozót tegyünk, illetve simítsuk el egy kicsit. Különösen figyeljünk oda, hogy a szemöldökre ne kerüljön sok alapozó, mert az apró szőrszálak felületén sokkal erőteljesebben látszik. Ha mégis előfordulna, akkor a szemöldökről és a szempillákról puha szivacs, vagy papírzsebkendő segítségével távolítsuk el a felesleget.

Tipp: Az AVON különösen tartós, finom és könnyű állagú alapozója nem válik maszkszerűvé az arcon. Egyszerre krémes és púderes állagának köszönhetően egyszerűen felvihető és tökéletesen egyenletes, sima fedést biztosít. Nem kenődik el napközben sem.

Ára: 1.999 Ft


Pirosító

Arcunkat finom rózsaszínnel, vagy barackkal, nyáron pedig terrakottával pirosíthatjuk. Nézzünk egyenesen a tükörbe, szánkat húzzuk széles mosolyra, majd helyezzük oda a pirosító ecsetet, ahol a legjobban kiemelkedik a pofacsont. Mindig a halánték felé haladva oszlassuk el a pirosítót. Kerüljön
 szemöldök alá, kissé oldalt a homlokra, valamint az állra. Az a lényeg, hogy mindenhol alaposan dörzsöljük el.

Tipp: Az AVON Arabian Glow barnítógyöngyei segítségével tökéletes hatást érhetünk el. A tégelyben több színű barnítógyöngyök találhatóak, mely természetes arcpírt kölcsönöz bőrünknek.

Ára: 2.299 Ft


A szemek

A szemet egy semleges színű – például barna vagy sötétszürke – szemceruzával finoman rajzoljuk körül. A hűvös színekhez tartozó típusú nőknek jobban áll a szürke, míg a meleg színekhez tartozóknak inkább a barna. A szemhéj közepétől elindulva alul-felül húzzuk meg a kontúrvonalat, ami elsősorban a felső szemhéj külső szélénél kicsit vastagabb. A két vonal a szem külső sarkában fusson össze. A felső szemhéjon a kontúrvonalat egy szivacsos aplikátorral kicsit mossuk el.

Színtípustól függően fekete vagy sötétbarna szempilla spirállal fessük ki a szempillákat. Figyeljünk arra, hogy a szem külső szélénél jóval erősebben fessünk, mint belül!

Tipp: Az AVON tartós vizálló szempilla spirálja hosszú, dús szempillákat varázsol, és valódi színekbe öltözteti azokat. Nem kenődik el, és egyáltalán nem maszatolódik.

Ára: 999 Ft


A szemöldököt a lehető legtermészetesebben sminkeljük: egészen könnyedén simítsuk végig egy szempillakefével. A kefét azonban mindit tisztítsuk meg, mielőtt a szemöldökhöz érne. Először a szőrszálak növekedésével egyező irányban simitsunk, majd alulról felfelé. Vigyázzunk, hogy a festék csak a szőrszálakra kerüljön, még véletlenül se a bőrre. 


Az ajkak

Ha igazán ki szeretnénk hangsúlyozni szánkat, húzzuk ki ajkunkat szájkontúrral, vigyük fel a rúzst, majd kenjünk az ajkunk közepére egy kevés szájfényt. Az ajakrúzs megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl erős, csak az ajak természetes színét hangsúlyozza ki.

Tipp: Az AVON Lip Radiance szájfénye fantasztikusan ragyogó, mesés színt kölcsönöz ajkunknak. Praktikus, trendi tubusban, gyümölcsös ízben kapható.

Ára: 1.099 Ft

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Válassz egy lótuszt, és tudd meg, hogy korábbi életed milyen párhuzamot mutat a jelenlegivel!

Válassz egy lótuszt, és tudd meg, hogy korábbi életed milyen párhuzamot mutat a jelenlegivel!

Tűnődtél már el azon, hogy vajon ki lehettél előző életedben? A legtöbb embernek több száz, de akár több ezer előző élete is lehetett, így gyakorlatilag lehetetlen megismerni mindazt a tapasztalatot, amit felhalmoztál korábban. Néhány dolgot persze ki lehet deríteni, főként akkor megy ez könnyebben, ha a jelenlegi életeddel az adott előző életed mutat egyfajta párhuzamot.

Tovább »
9 helyzet, amikor a régészek sem találtak magyarázatot a felfedezéseikre

9 helyzet, amikor a régészek sem találtak magyarázatot a felfedezéseikre

Ami azért nem semmi, ha már a modern tudomány meg a szakértők sem találnak válaszokat. Ott valami nagyon nagy rejtélynek lennie, ahol több évnyi vizsgálódás sem segített. Kíváncsi vagy arra, mi lehet az a 9 felfedezés, amibe beletört a régészek bicskája?

Tovább »
15 különleges és elképesztő hely, ahová nem léphetsz be engedély nélkül

15 különleges és elképesztő hely, ahová nem léphetsz be engedély nélkül

Az emberek a bolygó egészének szinte minden részét felfedezték már, ám létezik néhány olyan különleges hely, ahová nem léphetsz be csak úgy. Hogy ennek mi az oka? Talán szigorú őrizet alatt állnak, nagyon veszélyesek, vagy ki tudja…? Mindenesetre legalább képeken megtekintheted őket!

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép