GASZTRO

Csokoládétrüffel-tortácska

Szerző:
Szabó Anna


15 darab
A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses: 175 ºC

Hozzávalók:
3 dl finomliszt
¾ dl kukoricakeményítő
¾ dl átszitált porcukor
1 teáskanál vaníliás cukor
150 g hideg vaj
1 ½ evőkanál világos kukoricaszirup

Csokoládétrüffel töltelék:
1 dl habtejszín
½ dl tej
150 g félédes csokoládé
1 tojás sárgája

Díszítéshez: Porcukor

 

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat a munkafelületen. Kockázzuk fel a vajat, és morzsoljuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a szirupot, és gyorsan gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tészta egyharmadát, és vágjunk ki belőle kis korongokat. Tegyük őket kikent tepsibe. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 4 percig.

A maradék tésztát nyomkodjuk a formákba, a tésztát nyomkodjuk fel a forma falára is. A szélek vastagsága egyenletes legyen. Süssük a sütő alsó rácsán 8-10 percig. Amint kész vegyük ki őket a formákból, és hagyjuk kihűlni.
Forraljuk fel együtt a tejet és a tejszínt. Daraboljuk fel a csokoládét, adjuk hozzá, és kevergessük, míg megolvad. Tegyük a hűtőbe, míg kihűl.

Keverjük habosra a coskoládékrémet. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd töltsük meg a tésztakosárkákat a trüffelkrémmel. A tetejükre helyezzük rá az először megsütött kicsi korongokat. Szitáljunk rájuk porcukrot.
A süteményt tároljuk hűtőben.

Vissza a többi mennyei csokis recepthez »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL