SZÉPSÉG

Magas és karcsú

Szerző:
Szabó Anna

 

Ismertetőjegyek

Magasság: a típushoz tartoznak a legalább százhetven centiméter magasak, és afölöttiek.
Alak: általában 38-as méretet hordanak, tehát nem a gömbölyűség a legjellemzőbb tulajdonságuk, sőt inkább túlzott soványságra hajlamosak.
Problémás területek: ha zsírpárnákra, hurkákra nem vágynak is, arányos testalkatra viszont igen. A mell és a fenék általában lapos, a kar és a láb pedig meglehetősen vékony.

 

Arcápolás

Az igen karcsú hölgyek arcbőre sok esetben száraz és érzékeny, tehát viszonylag hamar veszít feszességéből, rugalmasságából.

Tisztítás: Fontos a reggeli és esti arctisztítás, de csak enyhe, kímélő arcápolókat használj. Az arcradírozást se vidd túlzásba!
Ápolás: A testápoló szerek közül gondosan válaszd ki a bőrtípusodnak megfelelő készítményeket, ezek elegendő zsiradékot és nedvességet tartalmaznak. Éjszakára zsíros, hatóanyagokban gazdag krémet használj, de a nappali krém lehet könnyebb, vizesebb. A bőrtípus jellegzetessége, hogy a szem és a száj környékén rendszerint korán megjelennek a szarkalábak, az első ráncok. Ezt megelőzendő használj szemránckrémet, esetleg –gélt. A nappali krém tartalmazzon UV-szűrőt, mert a múló idő mellett az erős napfény a bőr legnagyobb ellensége.

 

Kéz és lábápolás

Boldog lehet, akinek gyönyörű, hosszú ujjai vannak!

Kéz: Persze a kecses kacsóknak is szükségük van ápolásra. Minden kézmosás után alaposan krémezd be a bőrt, éjszakára pedig használj zsíros, tápláló pakolást. Így nem lesz száraz, érdes tapintású a kézfejed, s elejét veheted a köröm töredezésének, körömbőr berepedezésének is. Dekoratív gyűrűkkel, csillogó körömlakkal bátran hangsúlyozd a hosszú ujjak szépségét. Természetesen a gondos manikűrözés sem maradhat el.
Láb: szinte mindig lapos sarkú cipőt viselhetsz, mert nem szívesen tűnsz még magasabbnak. Pedig időnként – főleg alkalmi ruhákhoz – kicsit magasabb sarkú lábbelit is felvehetsz. A rendszeres lábtorna és –masszázs edzi a vékony lábakat, továbbá hetente egyszer jót tesz a frissítő lábfürdő is.

 

Testápolás

Még e kétségkívül szerencsés bőrtípushoz tartozóknak is rendszeresen törődniük kell testük karbantartásával. Mivel bőröd általában száraz, fürdés vagy zuhanyozás után fontos az alapos krémezés. Hogy a kis, alma formájú mell idő előtt ne váljon petyhüdtté, feszességének megőrzése érdekében a torna mellett használj hidratáló készítményeket. A hosszú láb is akkor szép, ha ápolt és szőrtelen, tehát a legapróbb pihéket is távolítsd el. A narancsbőr kialakulását masszázzsal, speciális zselék használatával előzheted meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL