SZÉPSÉG

Alacsony és filigrán

Szerző:
Szabó Anna


Ismertetőjegyek

Magasság: általában 155-160cm között mozog, a típushoz tartozó nők azonban – karcsúságuk miatt – ennél kicsit alacsonyabbnak tűnnek.
Alak: 36-os vagy még kisebb konfekcióméretet hordanak, így a divatos ruhák közül nem egyszerű rájuk illőt találni.
Problémás területek: a kar és a láb legtöbbször túl sovány, s a felesleges kilók rendszerint kritikus pontokon, a hason és a csípőn rakódnak le az évek múlásával.

 

Arcápolás

Az alacsony, filigrán nők arcbőre rendszerint száraz és érzékeny. Nagy előnye ennek, hogy ritkán okoznak problémát a pattanások, mitesszerek vagy a zsíros bőrre jellemző erős csillogása. Ellenben hátránya, hogy korán kezd ráncosodni.

Tisztítás: a zsiradékot pótló arclemosó tejek vagy olajok egyszerre ápolnak és tisztítanak. Tanácsos elkerülni a gyakori radírozást, amely felsértheti a bőrt.

Ápolás: a nagy nedvességtartalmú nappali és éjszakai krémek használata javasolt. A legkritikusabb területet, a szem környékét se hagyd ki!

 

Kéz és lábápolás

A tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen a kéz és a láb ápoltsága.

Kéz: a filigrán alkathoz rövid, precízen formára reszelt köröm illik, festéséhez a rúzs és az öltözék színével harmonizáló lakkot válassz. Jó tanács: a dunsztkötés igazi csodát művel a bőrrel! Éjszakára vastagon krémezd be a kezet, s húzz rá nejlon-, majd pamutkesztyűt.

Láb: egy kimerítő nap után valóságos felüdülés a nyugtató, vérpezsdítő, sós lábfürdő. Ha szereted a magas sarkú cipőket – ennél a típusnál ez nem szokatlan – naponta váltogasd a magasságot, így kivédheted a boka túlzott megterhelését, és nem fárad el olyan gyorsan a lábad. Otthon viszont, ha csak teheted – járj mezítláb!

 

Testápolás

A száraz és érzékeny bőr ápolására nem elegendő csak a víz és a szappan. Az érdesebb részek – például a könyök bőrének – felpuhításához nem felel meg az egyszerű testápoló tej, zsíros krémre van szükség.
Fürdés kontra zuhany: ne áztasd magad a kádban. Ehelyett válassz a vérkeringés és a bőr számára hasznosabb hideg-meleg vizes zuhanyozást. Utána alaposan krémezd be magadat. Áldásos hatású az egész testet beborító pakolás. Vastagon kend be bőrödet zsíros krémmel, burkolózz be a lepedőbe, majd 15 percre feküdj le. A felesleget gyengéden itasd fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL