GASZTRO

Alma tojáshabban

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 alma
3ek édes fehérbor
2dkg porcukor
8db háztartási keksz
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1ek cukor
1ek durvára vágott dió
2 tojásfehérje
Néhány csepp citromlé


Elkészítése:

1. Az almát készítsd elő: hámozd meg, majd csumázd ki, végül kockázd fel. Öntsd le borral, add hozzá a porcukrot, és tedd 1 órára hűtőszekrénybe. A kekszet törd össze. Vajazz ki egy hőálló tálat.

2. A gyümölcsöt csepegtesd le, a vaníliás cukorral és a fahéjjal ízesítsd, majd add hozzá a kekszet, a diót, majd terítsd a kivajazott tálba. A sütőt melegítsd elő a legmagasabb fokozatra.

3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval, a cukorral és néhány csepp citromlével verd kemény habbá. Töltsd csillagcsőrös nyomózsákba, és rács alakban nyomkodd a gyümölcssaláta tetejére. A sütőben addig süsd, amíg a hab megpirul.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL