Hozzávalók:
6 alma
3ek édes fehérbor
2dkg porcukor
8db háztartási keksz
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1ek cukor
1ek durvára vágott dió
2 tojásfehérje
Néhány csepp citromlé
Elkészítése:
1. Az almát készítsd elő: hámozd meg, majd csumázd ki, végül kockázd fel. Öntsd le borral, add hozzá a porcukrot, és tedd 1 órára hűtőszekrénybe. A kekszet törd össze. Vajazz ki egy hőálló tálat.
2. A gyümölcsöt csepegtesd le, a vaníliás cukorral és a fahéjjal ízesítsd, majd add hozzá a kekszet, a diót, majd terítsd a kivajazott tálba. A sütőt melegítsd elő a legmagasabb fokozatra.
3. A tojásfehérjét csipetnyi sóval, a cukorral és néhány csepp citromlével verd kemény habbá. Töltsd csillagcsőrös nyomózsákba, és rács alakban nyomkodd a gyümölcssaláta tetejére. A sütőben addig süsd, amíg a hab megpirul.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK