GASZTRO

Alma papucsban

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50dkg)
2 nagyobb alma
10dkg cukor
1ek kukoricaliszt
1ek citromlé
1mk őrölt fahéj
1 tojás
1kk vaj a sütőlemezhez
6dkg porcukor

Elkészítése:

1. A mélyhűtött leveles tésztát hagyd kiengedni. Az almákat mosd meg, majd hámozd, emeld ki a magházukat, és vágd őket négy-négy cikkelyre, majd mindegyiket felezd.

2. Az almát kis lábosban, kis lángon, gyakran kevergetve, a cukorral, a kukoricaliszttel, a citromlével és a fahéjjal főzd puhára, majd tedd félre hűlni.

3. A tésztát vágd félbe széltében. Az egyik felét tedd vissza a hűtőszekrénybe, a másikat 30 centiméteres oldalú négyzetté nyújtsd, amit aztán vágj négy egyforma négyzetté. A tojást 1ek vízzel verd fel, és kend meg vele a tésztát.

4. Minden tésztadarabra ráhalmozzuk az almás töltelék egynyolcadát, majd a tésztadarabot átlósan hajtsd félbe, és a széleit nyomkodd össze.

5. Vajazz ki egy sütőlemezt, tegyed rá a papucsokat, és a helyezd hűtőszekrénybe.

6. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A tészta és a töltelék másik feléből is készíts négy papucsot.

7. A tojással kend meg a papucsokat, és süsd aranysárgára a sütőben (kb. 20 perc). Hagyd fémrácson kihűlni.

8. Közben készítsd el a cukormázat: kis tálban keverd az átszitált porcukrot 1 evőkanál vízzel, és kanállal csurgasd a papucsokra. Hagyd jól megszáradni, majd tálald.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL