GASZTRO

Alma leveles csomagban

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött tészta (50dkg)
4 zöldalma
1 tojás
2 ek porcukor
A töltelékhez:
2,5dl tej
3dkg cukor
2dkg vaníliás pudingpor
5ek gyümölcspálinka

Elkészítése:

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyd kiengedni. A pudingport 3 evőkanál tejjel keverd csomómentesre. A maradék tejet forrald fel porcukorral, ha forr, öntsd hozzá a kikevert pudingport. Sűrítsd be kevergetve, majd húzd félre. Öntsd bele a pálinkát, és hagyd kihűlni.

2. Az almát hámozd meg, közepéből szúrd ki a magházat. Vigyázz, hogy a gyümölcs egészben maradjon.

3. A tésztát kilisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és 4 négyzetlapot vágj ki belőle.

4. Mindegyik négyzet közepére 1-1 almát tegyél, kiskanállal tölts krémet a kivájt magház helyére. A tészta szélét kend meg tojással, sarkait az alma felett fogd össze, a széleket nyomkodd össze.

5. A sütőt 220°C-ra melegítsd elő. A tepsit béleld ki sütőpapírral, tedd rá az almás csomagokat, kend át tojással, és a sütőben kb. 25 percig süsd. Porcukorral meghintve tálald.

Tipp:
A batyukat kínálhatod csokoládéöntettel is. Ehhez forralj fel 2 evőkanál mézet 2,5dl tejjel. Szórj bele 20dkg összetört étcsokoládét, és állandóan kevergetve olvaszd fel. Fényesítsd kevés vajjal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL