Szabó Anna
Hozzávalók:25dkg liszt
3 tojássárgája
5dkg vaj
2ek cukor
Élesztő
1dl tej
1dl tejföl
1ek rum
Só
Olaj
Porcukor, sárgabaracklekvár
1. Kéz meleg tejben, cukor hozzáadásával futtasd fel az élesztőt.
2. Szitáld át a lisztet, keverd össze a sóval, majd morzsold rá a vajat. Öntsd hozzá a többi hozzávalót is: a tojások sárgáját, a rumot és a tejfölt. Majd add hozzá az élesztőt, és dagaszd össze.
3. Amikor már szép fényes és sima a tészta, tedd félre langyos helyre, és egy száraz konyharuhával letakarva keleszd fél órán át.
4. Kelesztés után egy sima felületen nyújtsd ki nagyjából 3mm vastagságúra, majd szeld fel rombusz alakú darabokra. A rombuszok belsejében – anélkül hogy a szélét átvágnád – ejts két vágást hosszanti irányban.
5. Melegíts fel tiszta olajat, majd a rombuszok mindkét oldalát süsd arany barnára. A felesleges olajat sütés után itasd fel vagy tiszta konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel.
6. Miután hűlt, de még langyos szórd meg porcukorral. Tálaláskor kínálj mellé sárgabaracklekvárt.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK