Szabó Anna
Hozzávalók:
200g liszt
2db tojás
1ek rum
½ kk só
400ml olaj a sütéshez
Porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:
1. Szitáld át a lisztet egy tálba, majd add hozzá a sót, a rumot és a tojásokat is. Gyúrj belőle kemény tésztát. Ezt követően nedvesíts be egy konyharuhát, és csavard ki belőle a vizet. Majd a nedves konyharuhába bugyoláld be a tésztát. Pihentesd szobahőmérsékleten legalább 40 percig.
2. Kilisztezett deszkán nyújtsd olyan vékonyra a tésztát, amennyire csak tudod. Vegyél négy különböző méretű pogácsaszaggatót, és mindegyikkel szaggass ki azonos számú korongot.
3. A korongok széleit vágd be ujjnyira, majd helyezd őket egymásra úgy, hogy alulról fölfelé csökkenjen a méretük. Végül nyomkodd össze őket középen.
4. Felhevített tiszta olajban süsd ki őket. Amikor valamelyest már hűltek, de még melegek, hintsd meg őket porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK