GASZTRO

Rózsafánk

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200g liszt
2db tojás
1ek rum
½ kk só
400ml olaj a sütéshez
Porcukor a tálaláshoz

 

 

Elkészítése:

1. Szitáld át a lisztet egy tálba, majd add hozzá a sót, a rumot és a tojásokat is. Gyúrj belőle kemény tésztát. Ezt követően nedvesíts be egy konyharuhát, és csavard ki belőle a vizet. Majd a nedves konyharuhába bugyoláld be a tésztát. Pihentesd szobahőmérsékleten legalább 40 percig.

2. Kilisztezett deszkán nyújtsd olyan vékonyra a tésztát, amennyire csak tudod. Vegyél négy különböző méretű pogácsaszaggatót, és mindegyikkel szaggass ki azonos számú korongot.

3. A korongok széleit vágd be ujjnyira, majd helyezd őket egymásra úgy, hogy alulról fölfelé csökkenjen a méretük. Végül nyomkodd össze őket középen.

4. Felhevített tiszta olajban süsd ki őket. Amikor valamelyest már hűltek, de még melegek, hintsd meg őket porcukorral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL