GASZTRO

Mandulás almatorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 alma
20 dkg cukor
5 dl víz
12,5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom
10 dkg darált mandula
2 dkg vaj a kenéshez

 

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk félbevágjuk, magházukat kivájjuk. 3 evőkanál cukorral édesített vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. Közben a maradék cukrot és a margarint habosra keverjük. A 3 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. A citrom kifacsart levét és reszelt héját meg a darált mandulát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Az almákat magházukkal lefelé alacsony peremű, 24 centi átmérőjű, kivajazott sütőformába rakjuk, és a mandulás masszával leöntjük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Vaníliaöntettel vagy tejszínhabbal kínáljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

 

Tipp:

A sütéshez kicsi, kevésbé lédús almát válasszunk, különben a gyümölcs leve könnyen eláztatja a sütemény tésztáját.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL