Szabó Anna
Hozzávalók:
7 alma
12dkg vaj vagy margarin
10dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
25dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
½ dl tej
2 evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére 1 evőkanál porcukor

Elkészítése:
1. A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és domború felüket bevagdossuk.
2. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül belecsorgatjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
3. A masszát margarinnal kikent 24cm-es tortaformába töltjük, és kirakjuk az almákkal. Előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük. A lekvárt felmelegítjük, átpaszzírozzuk és a süteményre kenjük. Ugyanazon hőfokon további kb. 15 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK