Hozzávalók:
7 alma
12dkg vaj vagy margarin
10dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
25dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
½ dl tej
2 evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
1. A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és domború felüket bevagdossuk.
2. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül belecsorgatjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
3. A masszát margarinnal kikent 24cm-es tortaformába töltjük, és kirakjuk az almákkal. Előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük. A lekvárt felmelegítjük, átpaszzírozzuk és a süteményre kenjük. Ugyanazon hőfokon további kb. 15 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK