Szabó Anna
      
Hozzávalók
a tésztához:
2dl tej
3dkg friss élesztő
5dkg vaj vagy margarin
37dkg liszt 
3dkg cukor
1 tojás
a tetejére:
1,5kg alma
4 evőkanál citromlé
5dkg dió
10dkg cukor
4 tojás
37dkg tejföl
3-4 evőkanál porcukor

Elkészítése:
1. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt, a vajat és a tojást, majd sima tésztává összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
2. A megmosott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, húsát cikkekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A fél dióbeleket félbevágjuk és 5dkg cukorral az almához vegyítjük.
3. A tésztát margarinnal kikent, mély tepsiben kinyújtjuk, majd letakarva további kb. 30 percig kelesztjük. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás keveréket, és előmelegített sütőbe toljuk. 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 12 percig elősütjük.
4. A tojást összekeverjük a tejföllel és a maradék cukorral, és a lepényre simítjuk. Ugyanazon a hőfokon további 30-35 percig sütjük. Porcukorral megintve kínáljuk.

OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK