UTAZÁS

Gyógyulj a Földből feltörő energiával az Attila Dombon!

Szerző:
Szabó Anna
A világ minden szépsége és kincse sem pótolja az egészséget! Legyünk büszkék arra, milyen kivételezett helyzetben vagyunk itt a Kárpát medencében, ahol koncentrálódnak gyógy- és forrásvizek, ahol a Föld szíve dobog, ahová messze földről zarándokolnak azok, akik csodálatos gyógyulásra várnak!

 

Keljünk hát útra és járjuk körül az Attila domb híres, hírhedt gyógyító erejét

Magyar filmbe illő jelenet lehet, ahogyan anyuka győzködi kétkedő urát, miközben friss zsemlékbe tuszkolja az épen kisült rántott húst, aztán nagymamástól, gyerekestől útnak indulnak! Ha budapesti indulással számolunk, röpke egy óra alatt megérkezhetünk Tápiószentmártonba.
A falu alig tíz éve felfedezett gyógyító erővel bíró dombjának köszönheti ismertségét. Pedig a környék legrégebbi települése az ország egyik legismertebb ősi emlékéről, a falu határában talált szkíta aranyszarvasról nevezetes. Talán nem véletlen az sem, hogy már ilyen régen is lakott település volt? A lovas park nagy jelentőséggel bír a község életében, innen indult világhódító útjára Kincsem, akinek egy emlékmúzeumot is létrehoztak a leleményes helybeliek

Kincsem, a névadó


Tápiószentmártonban a lovas parknak lett névadója Kincsem. Itt 1999. március 20-án nyílt meg a Kincsem múzeum, melynek bejárata előtt egy bronzból készült Kincsem szobor fogadja az ide érkezőket, ezzel a felirattal: "Vándor, aki itt jársz, állj meg egy percre és emlékezz, tisztelegj Kincsem emlékének, aki itt élt, ezen a területen, az egykori Blaskovich birtokon."

Fotó: budapest-regio.hu



A térségbe ellátogatók természetesen találnak maguknak egyéb látványosságot is, hiszen a múzeum tárlatain egy páratlan fegyvergyűjteményt csodálhatnak meg, valamint képet kaphatnak a helytörténeti kiállításon a térség háború előtti életéből. A magyar lovassport szerelmesi is érdeklődve járhatják be a tárlatot, hiszen minden, ami a lovas sporttal kapcsolatos, itt terítékre kerül. A Kincsem mítosz pedig itt él a legélénkebben a rajongók előtt.

Akik a nyarat választják a látogatás időpontjának hódolhatnak a borkóstolásnak, esetleg a sétarepülésnek. Profi és amatőr fotósok pedig a tájegységre jellemző változatos és érdekes állat és növényvilágról készült képekkel gazdagíthatják galériájukat. De testi, lelki felfrissülésünk mellett, a nagy számban csak itt élő ürge populációval is jót teszünk, ugyanis az emberek közelsége távol tartja a ragadozó madarakat. Ennek köszönhetően sikerülhet lencsevégre kapni ezeket a leleményes kis rágcsálókat.


Készülj fel lélekben a csodára!


Remélhetőleg mire bejárjuk a környéket, kicsit elpilledve felkapaszkodhatunk a Dombra! Érdemes lélekben felkészülni erre, hiszen a dombon illik csendesen, vissza fogottan viselkedni! Az ország minden tájáról idesereglett gyógyulni vágyók is csendben mesélnek arról, mióta, és miért járnak vissza erre a csodálatos helyre. Mindeközben a földből feltörő gyógyító energiák újra harmóniát teremtenek megfáradt testünkben, sokszor anélkül, hogy bármit is éreznénk. Az igazán fanatikusok, órákat töltenek el a dombon, sőt, aki teheti, néhány napig a helyi szálloda vendégszeretetét élvezi, ugyanis a hely jótékony hatása a domb környékén mindenhol érezhető - alvás közben nem csak a kétkedés szűnik meg, de a gyógyulás is intenzívebb.
Talán mi emberek nem is lehetnénk részesei ennek a szerencsének, ha anno a lovas park területén élő lovakról nem jegyzi meg állatorvosuk, hogy az itt tartott állatok ritkábban betegek, mint a praxisában bárhol. Itt a kancák vemhesülése is jobb az átlagnál. A telep lovai hosszú órákat, a beteg lovak különösen sok időt töltöttek a dombon.

Fotó: budapest-regio.hu

 



Mint minden csodának, a dombnak is vannak elkötelezett rajongói és szkeptikus kritizálói egyaránt. Én hiszek a gondolat teremtő erejében, és úgy vélem, akinek ez kell a gyógyuláshoz vezető úton, hogy átsegítse a reménytelenségtől megfásult napokon, látogasson el az Attila Dombra. Élvezze a csendet, kapaszkodjon a nyugalomba, és ebben az áhítattal átitatott légkörben töltődjön fel és újult erővel térjen vissza a hétköznapokba.

Fotó: kincsemlovaspark.hu


A szkeptikusok - sokan köztük mérnökök, természetgyógyászok – próbálták megfejteni a domb titkát, de az továbbra is rejtély marad! Azt hiszem jó is ez így, hiszen, egy kellemes piknik a dombon akkor is élményekkel és új erővel tölt fel minket, ha szkeptikusként "akkor sem hagyjuk" hogy hasson ránk, ha a család többi tagjának unszolására el látogattunk oda. De mindazok, akik vágyják a csodát és hisznek benne, hagyjuk meg a reményt arra, hogy igenis találkozhatnak a csodával, ami a miénk és csak a miénk!

Hasonló hatással bíró helyeink akadnak szép számmal kis hazánkban. A Pilisszentiváni Ördögszikla vagy Lenti természetes sugárzása, és gyógyerejű vize! Kifogyhatatlanok vagyunk természeti kincsekben. Ne feledjük a régi mondást: „Az orvos kezel, a természet gyógyít

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL