Hozzávalók:
12 közepes méretű cukkini, végeik levágva
Tengeri só és frissen őrölt bors
2 kis fej hagyma 5 evőkanál tejszín, tejföl vagy zsíros tej
6 evőkanál vaj
6 tojás, felverve
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
8 evőkanál frissen reszelt parmezán
2 evőkanál felaprított petrezselyem
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál friss majoránna
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. A cukkinit karikázzuk, vagy kockázzuk fel, gyengén sózzuk be, és egy szűrőben hagyjuk kb. fél órát állni. Ezután öblítsük le és törölgessük szárazra.
2. A hagymát vékonyan szeleteljük fel és pároljuk meg 5-5 evőkanál olaj és vaj keverékén, lassú tűzön.
3. A maradék olaj felével kenjünk ki egy gyűrűformát vagy tűzálló tálat.
4. A cukkinit dobjuk a hagymára, és lassú tűzön, gyakran kevergetve főzzük puhára. Amikor kész, tegyük félre hűlni, majd keverjük bele a petrezselymet, a majoránnát, a sót és a borsot.
5. Egy másik tálban habverővel keverjük simára a tejszínt a tojásokkal és a parmezánnal, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
6. Amikor a cukkini teljesen kihűlt, keverjük a tojásos masszába.
7. A kiolajozott formát vagy tálat szórjuk meg a zsemlemorzsa felével, ügyelve, hogy bőven jusson mindenhova. Öntsük bele a cukkinis masszát, majd a forma alját ütögessük meg, hogy a massza szépen szétterüljön benne. Szórjuk meg a többi zsemlemorzsával és csorgassuk a tetejére a maradék olajat.
8. Az előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, míg megszilárdul. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk tálra. Melegen és hidegen is finom.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK