Hozzávalók:
6 nagyméretű gomba
2 evőkanál felaprított petrezselyem
6 evőkanál ricotta
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 evőkanál nagyon puha gorgonzola
Tengeri só és frissen őrölt bors
4 evőkanál frissen reszelt parmezán
4 evőkanál friss kenyérmorzsa
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 175C-ra. A gombákat törölgessük le és vágjuk le a tönkjeiket. A tönköket aprítsuk finomra és tegyük egy tálba.
2. Keverjük bele a ricottát, a gorgonzolát, a parmezán felét, a morzsát és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. A kapott masszával töltsük meg a gombafejeket.
3. Egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki egy sütőtál belsejét, amelyben egymás mellett elférnek a gombák. Rakosgassuk a gombafejeket a töltött felükkel felfelé a tálba, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
4. Csorgassuk rájuk a maradék olívaolajat, és süssük 25 percig, míg megpuhulnak, és a tetejük megbarnul. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROMinden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK