GASZTRO

Sült töltött gomba

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 nagyméretű gomba
2 evőkanál felaprított petrezselyem
6 evőkanál ricotta
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 evőkanál nagyon puha gorgonzola
Tengeri só és frissen őrölt bors
4 evőkanál frissen reszelt parmezán
4 evőkanál friss kenyérmorzsa

 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 175C-ra. A gombákat törölgessük le és vágjuk le a tönkjeiket. A tönköket aprítsuk finomra és tegyük egy tálba.

2. Keverjük bele a ricottát, a gorgonzolát, a parmezán felét, a morzsát és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. A kapott masszával töltsük meg a gombafejeket.

3. Egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki egy sütőtál belsejét, amelyben egymás mellett elférnek a gombák. Rakosgassuk a gombafejeket a töltött felükkel felfelé a tálba, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.

4. Csorgassuk rájuk a maradék olívaolajat, és süssük 25 percig, míg megpuhulnak, és a tetejük megbarnul. Azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL