Szabó Anna
Hozzávalók:
3 hosszú padlizsán, hámozatlanul, fél cm vastag karikára vágva
300g friss mozzarella, felszeletelve
Tengeri só
175g frissen reszelt parmezán
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
Kb. 15 friss bazsalikomlevél, összetépkedve
350g paradicsomszósz
Frissen őrölt bors

Elkészítése:
1. A padlizsánszeleteket sózzuk meg, és fektessük egy széles szűrőedénybe. Fedjük le egy tányérral, és nyomjuk le a tányért egy nehéz tárggyal (pl. paradicsomkonzervvel).
2. Helyezzük az egészet a mosogató vagy egy tál fölé, és hagyjuk 1 órát állni, hogy a padlizsán a keserű levét kieressze. Ha a szűrőben nem fér el az összes padlizsán, akkor több menetben végezzük el a fentieket.
3. A szeleteket öblítsük le, nyomkodjuk szárazra és kenjük be vékonyan olívaolajjal. A sütőt kapcsoljuk grillfokozatra. Az olajjal megkent padlizsánszeleteket fektessük tepsire és tegyük a grillsütőbe. Gyakran forgatva grillezzük, míg megpuhulnak, és egy kissé megbarnulnak.
4. Ezután egy tűzálló edény aljára kanalazzunk egy réteg paradicsomszószt, erre padlizsánszeletek, majd mozzarella következik, ezután ismét paradicsomszóz, egy kevés reszelt parmezánnal és néhány összetépkedett bazsalikomlevéllel. Ismételjük a rétegezést addig, amíg minden el nem fogy. Legfelül paradicsomréteg legyen, amit szórjunk meg parmezánnal és bazsalikommal. Eddig a lépésig az ételt előre is elkészíthetjük.
5. A rakottast ezután süssük 190°C-ra előmelegített sütőben 20 percig. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percet állni, majd szeletelve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK