GASZTRO

Paradicsommal és parmezánnal sült padlizsán

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 hosszú padlizsán, hámozatlanul, fél cm vastag karikára vágva
300g friss mozzarella, felszeletelve
Tengeri só
175g frissen reszelt parmezán
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
Kb. 15 friss bazsalikomlevél, összetépkedve
350g paradicsomszósz
Frissen őrölt bors

 

 

Elkészítése:

1. A padlizsánszeleteket sózzuk meg, és fektessük egy széles szűrőedénybe. Fedjük le egy tányérral, és nyomjuk le a tányért egy nehéz tárggyal (pl. paradicsomkonzervvel).

2. Helyezzük az egészet a mosogató vagy egy tál fölé, és hagyjuk 1 órát állni, hogy a padlizsán a keserű levét kieressze. Ha a szűrőben nem fér el az összes padlizsán, akkor több menetben végezzük el a fentieket.

3. A szeleteket öblítsük le, nyomkodjuk szárazra és kenjük be vékonyan olívaolajjal. A sütőt kapcsoljuk grillfokozatra. Az olajjal megkent padlizsánszeleteket fektessük tepsire és tegyük a grillsütőbe. Gyakran forgatva grillezzük, míg megpuhulnak, és egy kissé megbarnulnak.

4. Ezután egy tűzálló edény aljára kanalazzunk egy réteg paradicsomszószt, erre padlizsánszeletek, majd mozzarella következik, ezután ismét paradicsomszóz, egy kevés reszelt parmezánnal és néhány összetépkedett bazsalikomlevéllel. Ismételjük a rétegezést addig, amíg minden el nem fogy. Legfelül paradicsomréteg legyen, amit szórjunk meg parmezánnal és bazsalikommal. Eddig a lépésig az ételt előre is elkészíthetjük.

5. A rakottast ezután süssük 190°C-ra előmelegített sütőben 20 percig. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percet állni, majd szeletelve tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL