Hozzávalók:
450g sárga vagy piros húsú édes paprika
225g apró szemű paradicsom, félbevágva
450g hámozatlan padlizsán
250ml száraz fehérbor
4 evőkanál extra száz olívaolaj
Tengeri só és frissen őrölt bors
225g apró szemű hagyma, félbevágva
Elkészítése:
1. A paprikát csumázzuk ki, majd vágjuk egyforma darabokra. A padlizsánt héjastól vágjuk 2x2 centis kockákra, majd tegyük egy szűrőbe, és sózzuk meg. Fedjük le egy tányérral, és a tányért nyomjuk le egy nehéz tárggyal (pl. paradicsomkonzervvel).
2. Helyezzük az egészet a mosogató vagy tál fölé, és hagyjuk, hogy a padlizsán a keserű levét kieressze.
3. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és futtassuk meg benne a hagymát. Amikor megpuhult, dobjuk rá a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot.
4. Öntsük rá a bort, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Lefedve főzzük 1 órán keresztül, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK