FÉSZEK

A Feng Shuiban rejlő harmónia az ünnepi készülődés jegyében

Szerző:
Szabó Anna
Az erő, az energia ott van körülöttünk, mindenben és mindenhol. Ahova irányítjuk figyelmünket, az energia követni fogja azt. Gondolataink ereje, milyensége befolyásolja cselekedeteinket, azaz sorsunk alakulását.

„Ne feledd, ha a karácsony hiányzik a szívedből,
akkor a fa alatt sem találsz rá.”
(Charlotte Carpenter)

Álljunk meg néha egy kis időre és vessünk számot, tekintsünk önmagunkba, vizsgáljuk felül szándékainkat, majd engedjük el az akarást és szeressük a dolgokat, az embereket és önmagunkat csak a létért önmagáért. Osszuk meg a szeretet erejét minden élővel és élettelennel, mely körülvesz bennünket. Hiszen minden, ami történik okkal van úgy, ahogy, feladatot hordoz, mely megoldásra vár, melynek megoldása során tanuljuk meg azt a leckét, mely szükséges fejlődésünkhöz életünk folyamán.

Az év vége felé, a lélek legnemesebb ünnepére készülődve, a szeretet áramoltatásával, egy kis odafigyeléssel, egyszerű és felemelő érzéseket élhetünk át. Emeljük magasba energiaszintünket a szeretet rezonanciájával.

A karácsony tiszteletére és a hangulat megteremtéséhez használt karácsonyi szimbólumok alkalmazásával, javíthatjuk, sőt fokozhatjuk jó közérzetünket. Figyeljünk azonban arra is, hogy a Feng Shui tanai szerint az életterületnek megfelelő színvilággal dekoráljunk, hogy ne gerjesszünk feleslegesen ünneprontó feszültségeket otthonunkban.

Például a lakás északi területén, ami a Karrier, Emberi kapcsolatokért felelős, a víz elem uralkodik. Tüzet, azaz gyertyát, csak kivételes alkalmakkor vagy határozott céllal gyújtsunk, ha pont ide esik az ünnepi asztal vagy a karácsonyfa. A gyertya vagy az izzók színe a fán, ilyen helyzetben lehet fehér, kék, ezüst vagy arany.

Hasonló módon érdemes kerülni vagy ritka alkalmakra tartogatni a tűz elem használatát, a gyertya, a füstölő vagy az illóolaj párologtató alkalmazását a lakás fém (északnyugat, nyugat) területein.

Az évszázadok óta alkalmazott díszek, díszítések jelentésének ismerete segít a tudatos választásban, hogy megleljük a harmóniát igényeink és szükségleteink szerint.

A szeretet ünnepén leggyakrabban használt szimbólumok és jelentésük:

Fagyöngy

Sok kultúrában szerencsehozó növényként tisztelik. Karácsony idején a jólét bőség kiteljesedését, párkapcsolatban élők számára a kapcsolat jobbítását, magányosként a szerelem, a pár megtalálásának bevonzását segíti jótékony energiáival. Helyezz a bejárati ajtód fölé egy fagyöngy csokrot és kérd a segítő energiákat, hogy otthonodba áramoljanak.

Karácsonyfa

A zöld fenyő, önmagában is érdekes alakú, szerkezetű, hiszen spirálisan fut körbe a fatörzsön az ágak sokasága, mely magát az életspirált jelképezi. Karácsonyfaként szimbólumok sokaságával díszítjük fel.

Karácsonyfa díszek

Csillagok
arany, ezüst színekben, a csillogás, a fényesség, csúcsdíszként a betlehemi csillagot idézi.


undefined



Nap
arany színben, a ragyogás, a bőség, a gazdagság, az erő, a férfias erő, a hatalom szimbóluma.

Hold
ezüst színben, a befogadás, a szelídség, a lágyság, a nőiesség, a szépség jelzője.

Figurás díszek
Textilből, papírból, fából, szalmaszálakból, kukorica csuhéból, sütiből. A legnagyszerűbb ezekben a díszekben, ha mi magunk készítjük.

Gömb díszek
Üvegből, műanyagból, papírból, a teljesség, a világmindenség, a tökéletesség kicsinyített másai.

undefined


Termés díszek
Alma, mint a paradicsomi életfa almája. Dió, mogyoró, fenyőtoboz, natúr vagy festett változatban, remek dekoráció.

Angyalok
fehér színben, a jóság, a tisztaság, a támogatás, a védelem megtestesítői.

undefined




Gyertyák
A tűz elemet, a fényt, az éltető energiát szimbolizálják. A gyertya színével igazodjunk az életterülethez és egyben ahhoz, mikor milyen energiákra van szükségünk.

Fehér – a tisztaság, az egyszerű tisztulni vágyó spirituális erő, a megbocsátás. Alkalmazható a lakás északi, északnyugati, nyugati vagy délnyugati területein.
Sárga, narancssárga – a fény, az érdeklődés, a vidámság, az optimizmus energiáit árasztja. Alkalmazható a lakás középső, északnyugati, nyugati, délnyugati vagy északkeleti zónáiban.
Rózsaszín – a szeretet, a szerelem, az odaadás, a nőiesség, a szépség, az önzetlenség és az élvezetek inspirálója. Alkalmazható a lakás északnyugati, nyugati, délnyugati, északkeleti és középső részén.
Piros – a szerelem, a szexualitás, a szenvedélyek, az erő, a tűz, a melegség, a hatalom, a bőség, az életkedv, a kitartás energiáinak hordozója. Alkalmazható a lakás déli, középső, délnyugati vagy északkeleti területein.



Lila – a spirituális ráhangolódás, a magasabb szellemiség, az átváltozás, a befelé fordulás, az ellentétek elsimítása, a meditáció eszköze. Alkalmazható a lakás déli, középső, délnyugati vagy északkeleti részén.
Zöld – a nyugalom, az ellazulás, a remény, a siker, a pénz, a gazdagság, az akaraterő és optimizmus, az újrakezdés, a harmónia, a természet ereje, az élet jelképe. Alkalmazható a lakás délkeleti, keleti, déli zónáiban.
Kék – a nyugalom, az ellazulás, feloldódás, a kapcsolódás, a biztonság, a békeérzet, az elégedettség, a lelkiség, a bölcsesség ereje. Alkalmazható a lakás délkeleti, keleti, és északi területein.

Gyújtsunk gyertyát és kérjük az angyalok segítségét. Kérjünk áldást családunkra, szeretteinkre, gondolataikra, cselekedeteikre és mindenre ami körülvesz bennünket.

Ne feledjük a XIV. Dalai Láma szavait „A béke bennünk kezdődik”.
Sok szeretettel kívánok boldog és békés a karácsonyt minden kedves olvasónak. Áramoljon a harmónia akadálytalanul és teremtsen szeretetteljes légkört otthonainkban.

Bányász Imréné
Feng Shui tanácsadó
www.harmonikusvilag-fengshui.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL