Szabó Anna
Az étcsokoládé kesernyés ízéhez semmi sem illik jobban, mint egy házilag főzött narancslekvár. A két karakteres ízzel még egy komoly urat is lenyűgözhetsz. Természetesen készen vásárolt dzsemmel is finomak, senki sem fogja észrevenni a csalást.
Hozzávalók:
16 darabhoz
Narancsdzsem:
6db narancs
1kg kristálycukor
Csokoládérétegek:
340g étcsokoládé összetörve
Ehhez a recepthez szükséged lesz egy öntőformára, a legjobb egy 16 szeletes szilikonforma

A dzsem elkészítése:
1. Darabold fel a meghámozott narancsokat, tegyed egy nagyobb tálba és botmixszerrel zúzd pépesre. A gerezdekről vagy csak egy részükről le is húzhatod a hártyát, ha nem akarod, hogy túl darabos legyen a lekvár.
2. A narancspépet tegyed egy fazékba, keverd hozzá a cukrot és forrald fel. A lekvárt főzd kis lángon, gyöngyözve 20 percig, amíg besűrűsödik. Időnként keverd meg.
3. Töltsd a dzsemet az előkészített befőttesüvegekbe. Ha az üvegeket előzőleg sterilizáltad, a lekvár akár több évig is eltartható. A nem steril üvegekben eltett dzsem is eláll néhány hónapig, de tartsd hűvös helyen. A megadott mennyiségből nagyjából 115g narancslekvár lesz.
A csokiszeletek elkészítése
1. A csokoládé kétharmadát olvaszd fel. A maradék csokit add az olvadékhoz, és keverd bele, amíg ez is elolvad – így temperálhatod a csokoládét, és megelőzheted, hogy a kakaóvaj kiüljön a felületére. Tegyél egy keveset az öntőforma minden rekeszébe, de csak annyit, hogy az aljukat elfedd a csokival.
2. Kanalazz kevés narancslekvárt a csokoládéra, de csak a réteg közepére, vékonyan, hogy ne érjen a rekesz oldalaihoz, illetve széleihez. A tetejére kanalazz csokoládét, töltsd tele a rekeszeket, egészen a szélekig, hogy befedd a dzsemet. Csak a csokoládé érintkezzen a rekesz oldalaival, ne a narancs – így nem fog kifolyni, miután kiemelted a formából. Óvatosan ütögesd az öntőformát az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek a csokiból.
3. Hagyd megdermedni a szeleteket, tegyed a hűtőbe. Légmentesen záródó, műanyag dobozban két hétig is tárolhatod a hűtőben.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK