GASZTRO

Fehér csokoládés gombócok gyümölcskenyérből

Szerző:
Szabó Anna
Amikor már magad mögött tudod a karácsonyi időszakot, valld be őszintén, szinte rá sem tudsz nézni a sok sütire. Van azonban egy mentőötlet a gyümölcskenyér maradékainak eltűntetésére.


Változtassad könnyű, a jól ismert ízeket őrző és mégis újszerű csemegévé. Annyira finomak ezek a csokis golyócskák, hogy a következő évben már biztosan ezek kerülnek az asztalra a klasszikus vekni helyett. Ráadásul ajándéknak is verhetetlenek!

Hozzávalók:

12-24 darabhoz
1 gyümölcskenyér
Kb. 4ek. vaj
30g apróra tört mogyoró, dió, mandula
Kb. 4ek. sűrű tejszín
A bevonáshoz olvasztott csokoládé (kb. 250g, ha az összes golyót be akarod vonni) vagy cukormáz

Elkészítése:

1. Törd apró darabokra a gyümölcskenyeret és dolgozd hozzá a vajat. Adhatsz hozzá dióféléket is.

2. Öntsd hozzá a tejszínt, nyomkodd össze a tésztát, és formázz belőle kis cipót.

3. Tegyed hűtőszekrénybe és hagyd állni, hogy a hozzávalók összeérjenek.

4. Vegyél a tésztából kanálnyi adagot és két tenyered között formáld labdává.

5. Mártsd a gombócokat olvasztott csokoládéba vagy cukormázba.

6. Hagyd a mázat megdermedni szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben. Ezután már díszdobozba rendezheted a desszertet. Légmentesen záródó, műanyag dobozban két hétig is tárolhatod a hűtőszekrényben. Ne tegyed meleg és párás helyre, mert a csoki ragadóssá válhat.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL