GASZTRO

Csokipasztillás gombócok keksztésztából

Szerző:
Szabó Anna
Mindenkinek ki kell próbálnia ezt a finomságot, aki azt gondolja, kár a keksztésztát betenni a sütőbe, hiszen nyersen is annyira finom.


Ez a recept a bizonyíték rá, hogy ez tényleg így van. A titok az édes, sűrített tejben rejlik, amivel a tojást helyettesítheted, ettől lesz a tészta annyira ízletes és persze nem is fog megromlani.

Hozzávalók:

12-24 darabhoz
225g finomliszt (helyettesítheted zsemlemorzsával)
1tk. szódabikarbóna (a kekszmorzsához nem kell)
150g barnacukor
115g puha vaj
1tk. vaníliaaroma
400g édes sűrített tej
90g csokoládépasztilla
30g apróra vágott dió
a bevonáshoz olvasztott ét-, tej- vagy fehércsokoládé (kb. 250g, ha az összes golyót be akarod vonni) vagy cukormáz

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a barnacukrot. Tegyed bele a vajat és a vaníliát, majd keverd jól össze, amíg morzsás állapotú nem lesz.

2. Add hozzá a sűrített tejet és alaposan keverd el a kezeddel nyomkodva, hogy kemény tésztává álljon össze. A felülete lehet egy kicsit ragadós, de ne legyen túl nedves. Ha mégis, adj hozzá kevés lisztet, egyszerre csak egy teáskanálnyit.

3. Gyúrd hozzá a csokoládépasztillákat és a diót. Pihentesd a tésztát a hűtőszekrényben, legalább 4-5 órán át, hogy az állaga keményebb legyen, és az alapanyagok összeérjenek.

4. Egy kanállal szaggass a tésztából tetszőleges méretű gombócokat. Két tenyered között gömbölygetve formázd meg a diónyi vagy kicsivel nagyobb labdákat.

5. Mártsd a golyóbisokat olvasztott csokiba vagy cukormázba és tegyed félre, amíg a máz megkeményedik. A hűtőszekrénybe is beteheted a desszertet.

6. Amikor a máz megszáradt, becsomagolhatod a csemegét egy díszdobozba. A tésztát két hétig tárolhatod hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL