Ez a recept a bizonyíték rá, hogy ez tényleg így van. A titok az édes, sűrített tejben rejlik, amivel a tojást helyettesítheted, ettől lesz a tészta annyira ízletes és persze nem is fog megromlani.
12-24 darabhoz
225g finomliszt (helyettesítheted zsemlemorzsával)
1tk. szódabikarbóna (a kekszmorzsához nem kell)
150g barnacukor
115g puha vaj
1tk. vaníliaaroma
400g édes sűrített tej
90g csokoládépasztilla
30g apróra vágott dió
a bevonáshoz olvasztott ét-, tej- vagy fehércsokoládé (kb. 250g, ha az összes golyót be akarod vonni) vagy cukormáz
1. Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a barnacukrot. Tegyed bele a vajat és a vaníliát, majd keverd jól össze, amíg morzsás állapotú nem lesz.
2. Add hozzá a sűrített tejet és alaposan keverd el a kezeddel nyomkodva, hogy kemény tésztává álljon össze. A felülete lehet egy kicsit ragadós, de ne legyen túl nedves. Ha mégis, adj hozzá kevés lisztet, egyszerre csak egy teáskanálnyit.
3. Gyúrd hozzá a csokoládépasztillákat és a diót. Pihentesd a tésztát a hűtőszekrényben, legalább 4-5 órán át, hogy az állaga keményebb legyen, és az alapanyagok összeérjenek.
4. Egy kanállal szaggass a tésztából tetszőleges méretű gombócokat. Két tenyered között gömbölygetve formázd meg a diónyi vagy kicsivel nagyobb labdákat.
5. Mártsd a golyóbisokat olvasztott csokiba vagy cukormázba és tegyed félre, amíg a máz megkeményedik. A hűtőszekrénybe is beteheted a desszertet.
6. Amikor a máz megszáradt, becsomagolhatod a csemegét egy díszdobozba. A tésztát két hétig tárolhatod hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK