GASZTRO

Marcipánnal töltött sárgabarack

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

12-24 darabhoz
12-24 szem aszalt sárgabarack
50-100g marcipán (attól függően, mennyire szeretnéd megtölteni a barackot)
1 tábla olvasztott étcsokoládé vagy cukormáz
60-120ml brandy vagy gyümölcspálinka

Elkészítése:

1. Keresd meg a sárgabarackok oldalán lévő nyílást és óvatosan nyisd szét mindet. Így könnyebb lesz folyamatosan tölteni a gyümölcsöket.

2. Vágj mogyorónyi darabot a marcipánból és tegyed egy barackba. Óvatosan nyomkodd össze, hogy a rés bezáródjon. Annyi massza kerüljön bele, hogy kissé kitüremkedjen a széleken, amelyek így össze is ragadnak és látványosabbá teszik a desszertet. Töltsd meg valamennyi szemet.

3. Mártsd a barackokat az olvadt étcsokiba – vagy tetszés szerint a cukormázba – és tegyed félre, amíg a bevonat megkeményedik.

4. Amikor a csokoládé már kemény, becsomagolhatjuk az édességet. Tárold légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, legfeljebb két hétig. Ne tegyed meleg és párás helyre, mert a csoki ragadóssá válhat és kifehéredhet.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL