12-24 darabhoz
12-24 szem aszalt sárgabarack
50-100g marcipán (attól függően, mennyire szeretnéd megtölteni a barackot)
1 tábla olvasztott étcsokoládé vagy cukormáz
60-120ml brandy vagy gyümölcspálinka
1. Keresd meg a sárgabarackok oldalán lévő nyílást és óvatosan nyisd szét mindet. Így könnyebb lesz folyamatosan tölteni a gyümölcsöket.
2. Vágj mogyorónyi darabot a marcipánból és tegyed egy barackba. Óvatosan nyomkodd össze, hogy a rés bezáródjon. Annyi massza kerüljön bele, hogy kissé kitüremkedjen a széleken, amelyek így össze is ragadnak és látványosabbá teszik a desszertet. Töltsd meg valamennyi szemet.
3. Mártsd a barackokat az olvadt étcsokiba – vagy tetszés szerint a cukormázba – és tegyed félre, amíg a bevonat megkeményedik.
4. Amikor a csokoládé már kemény, becsomagolhatjuk az édességet. Tárold légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, legfeljebb két hétig. Ne tegyed meleg és párás helyre, mert a csoki ragadóssá válhat és kifehéredhet.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK