GASZTRO

Tejcsokival bevont mogyoróvajas nyalánkságok

Szerző:
Szabó Anna
Kevés ütősebb páros van, mint a földimogyoróvaj és a csokoládé. A mogyoróvaj enyhén sós íze tökéletesen kiegészíti az édesen olvadó csokit.


Ez a recept egy könnyű és omlós csemegét kínál, ami a hagyományos, amerikai, mogyorós muffin ízvilágát idézi, de annál sokkal kifinomultabb változatban.

Hozzávalók:

24-48 darabhoz
400g földimogyoróvaj (sima)
225g puha vaj
1tk vaníliaaroma
375g porcukor
250g olvasztott tej-, ét- vagy fehér csokoládé a golyók bevonásához (kevesebb, ha nem az összes golyót akarod így készíteni), vagy cukormáz

Elkészítése:

1. Tegyed a kétféle vajat és a vaníliaaromát egy tálba. Habverővel vagy mixerrel keverd össze alaposan, hogy az alkotórészek szépen elvegyüljenek.

2. Keverd hozzá a porcukrot, de egyszerre csak egy csészényit. A mogyoróvaj sűrűségétől és a páratartalomtól is függhet, hogy mennyi cukrot vesz fel a massza, de persze vegyed figyelembe azt is, milyen édesen szereted. Az ajánlott cukormennyiség ezért csökkenthető vagy növelhető. A massza ne legyen darabos, de túl puha sem, inkább tömör, a felülete pedig száraz hatású. Ha kézbe veszed, ne essen szét és ne is ragadjon a kezedhez.

3. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára, hogy kemény, tömör „tésztává” álljon össze. Kanállal szaggass belőle kis darabokat, amelyeket gömbölygess formára.

4. A golyóbisokat mártsd az olvasztott csokoládéba – félig vagy teljesen, hogy a csokimáz körbevegye a masszát.

5. Tegyed hűvös helyre, amíg a csokoládé megdermed. Hűtőszekrényben gyorsabban hűlnek a gombócok. Ezután csurgathatsz rájuk fehér vagy étcsokoládé-csíkokat. Tegyed a falatkákat díszdobozba. Hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban két hétig is eltartható.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL