Szabó Anna
Ez a recept egy könnyű és omlós csemegét kínál, ami a hagyományos, amerikai, mogyorós muffin ízvilágát idézi, de annál sokkal kifinomultabb változatban.
24-48 darabhoz
400g földimogyoróvaj (sima)
225g puha vaj
1tk vaníliaaroma
375g porcukor
250g olvasztott tej-, ét- vagy fehér csokoládé a golyók bevonásához (kevesebb, ha nem az összes golyót akarod így készíteni), vagy cukormáz

1. Tegyed a kétféle vajat és a vaníliaaromát egy tálba. Habverővel vagy mixerrel keverd össze alaposan, hogy az alkotórészek szépen elvegyüljenek.
2. Keverd hozzá a porcukrot, de egyszerre csak egy csészényit. A mogyoróvaj sűrűségétől és a páratartalomtól is függhet, hogy mennyi cukrot vesz fel a massza, de persze vegyed figyelembe azt is, milyen édesen szereted. Az ajánlott cukormennyiség ezért csökkenthető vagy növelhető. A massza ne legyen darabos, de túl puha sem, inkább tömör, a felülete pedig száraz hatású. Ha kézbe veszed, ne essen szét és ne is ragadjon a kezedhez.
3. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára, hogy kemény, tömör „tésztává” álljon össze. Kanállal szaggass belőle kis darabokat, amelyeket gömbölygess formára.
4. A golyóbisokat mártsd az olvasztott csokoládéba – félig vagy teljesen, hogy a csokimáz körbevegye a masszát.
5. Tegyed hűvös helyre, amíg a csokoládé megdermed. Hűtőszekrényben gyorsabban hűlnek a gombócok. Ezután csurgathatsz rájuk fehér vagy étcsokoládé-csíkokat. Tegyed a falatkákat díszdobozba. Hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban két hétig is eltartható.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK