Apróbb módosításokkal személyre szabott meglepetéssé válhatnak, hogy tudassák a megajándékozottal, mennyire fontos számukra. A krémhez adott ízesítők, valamint a gombócok külsejét borító kakaópor vagy dió adják egyediségüket.
12-14 darabhoz
300g étcsokoládé apróra törve vagy étcsokoládé-pasztilla
2ek vaj
180ml sűrű tejszín
1 tk (vagy ízlés szerint több) kávéaroma, konyak vagy más ízesítő
Cukrozatlan kakaópor a tetejére (vagy helyette apróra vágott dió, kókuszreszelék, csokiforgácsok)
1. Tegyed az apróra tört étcsokoládét egy hőálló üvegtálba.
2. A vajat és a tejszínt öntsd egy serpenyőbe és lassan forrald össze. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Az ízesítőket, amennyiben szeretnél ilyeneket használni, most keverd bele.
3. Öntsd a keveréket a csokoládédarabokra és hagyd állni néhány percet, amíg a csoki megolvad a forró tejszínben. Addig keverd habverővel, amíg krémes állagúvá nem válik.
4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe és hagyd ott legalább négy órán át. Légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben két hétig is eláll a keverék.
5. Kanalazz a krémből tetszőleges nagyságú golyókat és gömbölygesd a két tenyered között, amíg teljesen sima nem lesz a felületük, de ne túl sokáig, mert könnyen megolvadnak. Forgasd a gombócokat kakaóporba, hogy mindenhol befedje a krémet. A csemegét két hétig is tárolhatod a hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK