GASZTRO

Étcsokoládés trüffelek

Szerző:
Szabó Anna
Az étcsokoládéból készült trüffelgolyók valódi klasszikusoknak számítanak. Egy doboznyi belőlük kétségtelenül a legtalálóbb ajándék csokiimádó barátainknak.


Apróbb módosításokkal személyre szabott meglepetéssé válhatnak, hogy tudassák a megajándékozottal, mennyire fontos számukra. A krémhez adott ízesítők, valamint a gombócok külsejét borító kakaópor vagy dió adják egyediségüket.

Hozzávalók:

12-14 darabhoz
300g étcsokoládé apróra törve vagy étcsokoládé-pasztilla
2ek vaj
180ml sűrű tejszín
1 tk (vagy ízlés szerint több) kávéaroma, konyak vagy más ízesítő
Cukrozatlan kakaópor a tetejére (vagy helyette apróra vágott dió, kókuszreszelék, csokiforgácsok)

Elkészítése:

1. Tegyed az apróra tört étcsokoládét egy hőálló üvegtálba.

2. A vajat és a tejszínt öntsd egy serpenyőbe és lassan forrald össze. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Az ízesítőket, amennyiben szeretnél ilyeneket használni, most keverd bele.

3. Öntsd a keveréket a csokoládédarabokra és hagyd állni néhány percet, amíg a csoki megolvad a forró tejszínben. Addig keverd habverővel, amíg krémes állagúvá nem válik.

4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe és hagyd ott legalább négy órán át. Légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben két hétig is eláll a keverék.

5. Kanalazz a krémből tetszőleges nagyságú golyókat és gömbölygesd a két tenyered között, amíg teljesen sima nem lesz a felületük, de ne túl sokáig, mert könnyen megolvadnak. Forgasd a gombócokat kakaóporba, hogy mindenhol befedje a krémet. A csemegét két hétig is tárolhatod a hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL