Szabó Anna
A selymesen olvadó édesség mindenkit levesz a lábáról. Kipróbálhatod más ízesítéssel is, egyszerűen nem lehet elrontani, remekül illik hozzá például bármilyen krémes likőr vagy a feketekávé.
12-14 darabhoz
250g fehér csokoládé, összetörve vagy csokoládépasztilla
6ek vaj
80ml sűrű tejszín
1tk vaníliaaroma (vagy helyette kávé-, menta-, fahéj, narancsaroma, krémlikőr)
Porcukor a tetejére (vagy helyette kókuszreszelék, darált dió, cukrozatlan kakaópor)

1. Tegyed a fehér csokoládédarabokat egy hőálló üvegtálba.
2. A vajat és a tejszínt melegítsd össze egy serpenyőben, de csak közepes hőmérsékleten. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Keverj hozzá vaníliaaromát (vagy tetszés szerinti ízesítőt).
3. Öntsd a keveréket a csokoládéra és hagyd állni néhány percig, amíg a forró folyadék felolvasztja a darabokat. Keverd össze alaposan, hogy a csoki tökéletesen elolvadjon, és sűrű krémmé váljon.
4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára. Ha gondosan lefeded, a krém akár két héten át eltartható a hűtőben.
5. Teás- vagy evőkanállal vegyél kis gombócokat a krémből – a méretüket tetszés szerint változtathatod.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK