FOGYÓKÚRA

"Fogyni jó" diéta

Szerző:
Szabó Anna
Végre egy olyan diéta, amely ízletes alapanyagokat használ. Ezzel az étrenddel szinte észrevétlenül fogsz megszabadulni a fölösleges kilóktól. Hidd el, ezt ki kell próbálnod!

 

Az öt napos minta étrend úgy lett összeállítva, hogy mindegyik ízlelőbimbód ki legyen elégítve. A fogyókúrák kudarcát ugyanis gyakran az okozza, hogy elvész az étkezés öröme. Ez a diéta visszahozza az evés örömét - ez a kulcs a sikerhez.


Minta étrend

1. nap

Reggeli
Banános-kivis müzli
Meghámozunk egy fél banánt és 1 kivit, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 3 dkg gyümölcsös müzlivel. Az egészet leöntjük 1,5 dl sovány tejjel.

Ebéd
Avokádó rákkal
Egy fél avokádót meglocsolunk kevés citromlével. Meghámozunk 12,5 dkg uborkát, kockákra vágjuk, majd összekeverjük 7,5 dkg rákhússal és egy fél csokor finomra vágott kaporral. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és az avokádóba töltjük.

Vacsora
Fűszeres krumplipüré gombával
Fél doboz burgonyapüré porból pürét készítünk. Megtisztítunk, és apróra vágunk 25 dkg gombát és 2 szál újhagymát. Összekockázunk 5 dkg főtt sonkát. A gombát 1 teáskanál vajban vagy margarinban pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát, 2-3 evőkanál zöldséglevest és 1 teáskanál tejfölt, majd egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverünk egy kevés finomra vágott zöldfűszert, és a tejszínes gombához tálaljuk.


2. nap

Reggeli
Túrós kenyér retekkel
Kettévágunk egy fél franciakenyeret, és megkenjük 10 dkg (0,2% zsírtartalmú) natúr krémtúróval. Megmosunk és megtisztítunk egy kis csokor retket, feldaraboljuk, majd egyenletesen elosztjuk a kenyéren. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ebéd
Spenótos-lazacos tészta
Sós vízben megfőzünk 4 dkg tésztát. Megtisztítunk és felkockázunk 1 hagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd 1 teáskanál olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 5 dkg mélyhűtött spenótot, és rövid ideig pároljuk. Kockára vágunk 5 dkg füstölt lazacot, majd a spenóttal együtt a tésztához keverjük.

Vacsora
Uborkás-sajtos ropogós
Meghámozunk 12,5 dkg uborkát, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük apróra vágott zöldfűszerrel és 10 dkg krémsajttal. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük egy szelet kétszersültre.


3. nap


Reggeli
Sajtos-almás pirítós
Megpirítunk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, majd megkenjük 1 teáskanál zsírszegény margarinnal vagy vajjal. 5 dkg (20-30% zsírtartalmú) szeletelt sajtot teszünk rá. Kimagozunk egy fél almát, cikkekre vágjuk, és a szendvicshez fogyasztjuk.

Ebéd
Marhahús paradicsomos zöldségekkel
Megmosunk és szárazra törlünk egy szelet (10 dkg-os) marhahúst. Megtisztítunk és felkockázunk 20 dkg cukkinit. A húst mindkét oldalán megpirítjuk 1 teáskanál forró olajban. Hozzáadjuk a cukkinit, és rövid ideig együtt sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadunk 15 dkg darabolt konzervparadicsomot. 1/2 franciakenyérrel fogyasztjuk.

Vacsora
Paradicsomos-zöldfűszeres ropogós
2 szelet sokmagos kétszersültet megkenünk 1 evőkanál zsírszegény vajjal vagy margarinnal. Megmosunk és felszeletelünk 10 dkg paradicsomot, rátesszük a kenyérszeletekre, és megszórjuk 1-2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszerrel.

 
4. nap


Reggeli
Lekváros croissant
Kettévágunk 1 croissant-t, és megkenjük 5 dkg (0,2% zsírtartalmú) krémtúróval és 2 evőkanál lekvárral.

Ebéd
Mangós csirkemellfilé
7,5 dkg csirkemellfilét szárazra törölgetünk. Meghámozunk egy fél mangót, megtisztítunk 2 újhagymát, és mindkettőt apróra vágjuk. 1 teáskanál olajban a csirkemell mindkét oldalát megsütjük, hozzáadjuk a mangót, a hagymát, 2 evőkanál csirkehúslevest és 1 teáskanál tejfölt. Egyszer felforraljuk, sóval és cayenne-i borssal fűszerezzük. Megpirítunk egy szelet teljes őrlésű kenyeret, és a csirkéhez fogyasztjuk.

Vacsora
Mézes-almás pirítós
1 szelet teljes őrlésű toastot megkenünk 1 teáskanál mézzel. Felnegyedelünk és kimagozunk egy kis almát, szeletekre vágjuk, majd a kenyérre tesszük.

5. nap


Reggeli
Málnás joghurt
1 pohár vaníliás joghurtot (150 g) elkeverünk 12,5 dkg felolvasztott, fagyasztott málnával. 1 evőkanál kukoricapelyhet szórunk a tetejére.

Ebéd
Paprikás burgonyatál
15 dkg főtt burgonyát felkarikázunk. Fél-fél sárga és piros húsú paprikát megmosunk és kockára vágunk. Megtisztítunk 1 kisebb fej lilahagymát, és szintén felkockázzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a burgonyát. Hozzáadjuk a hagymát meg a paprikát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Másfél szelet zsírszegény sajtot kockára vágunk, és szintén a burgonyához adjuk. Fél csokor finomra vágott snidlinget szórunk a tetejére.

Vacsora
Pulykamell tekercsek
Felaprítunk 3 dkg szárított barackot, majd megtöltünk vele 5 dkg füstölt pulykamell szeletet, és feltekerjük.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL