ÁLLATI CUKISÁGOK

Hangolódj rá az önzetlen segítségre!

Szerző:
Szabó Anna
A Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület már évek óta szervez különböző megmozdulásokat azért, hogy spánieleken segítsenek. Idei Karácsonyi Örökbefogadó Nap és Jótékonysági Koncert elnevezésű rendezvényüket az Aréna Plázában tartják, 2011.december 10-11-én, 10.00-17.00-ig, ahova minden érdeklődőt és lelkes kutyabarátot szeretettel várnak.

 

A hétvégi rendezvény házigazdája Korom Gábor lesz, aki többek között az egyedi tükörmódszer kifejlesztője és sok gazdinak nagy segítsége ezzel a kutyák nevelésében. Hasznos kutyatartási tippeket és tanácsokat oszt majd meg mindkét nap a szakember a jelenlevőkkel. Hasonlóan az Egyesület előző rendezvényéhez, most is neves sztárok fogtak össze a nemes cél érdekében, hogy minél több spániel szerető gazdihoz kerülhessen.


December 10-én, szombaton olyan fellépők mini koncertjeit hallgathatjuk meg, mint a Summer Sisters, Bencsik Tamara, vagy a gyermekek kedvence, a Buborék Együttes, akik különleges karácsonyi „Hócsata” műsorukkal járulnak hozzá, hogy a kutyusok is méltóképpen ünnepelhessék a szeretet ünnepét. Közülük a Nyári Lányok már visszatérő támogatói az Egyesületnek, és ezen a rendezvényen már hangjukkal is elkápráztatják a jelen levőket. December 11-én, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Samuband, valamint Széles Iza lépnek fel. A rendezvény szervezői mindkét napra többször is készülnek kvízekkel, amelynek helyes válaszolói között értékes nyereményeket osztanak ki.


Van lehetőség a helyszínen jelképes örökbefogadásra is. A színpadi programok mellett megismerhetünk néhány szerető gazdira váró spánielt, akiknek a képével ellátott képeslaphoz juthat hozzá minden adakozó, amellyel gondoskodik kedvencéről. A kutyusok körül tüsténkedő önkéntes spániel fajtamentőktől pedig gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt érdemes néhány jó tanácsot és tippet ellesni a kutyákkal való helyes bánásmódhoz, a gyerekek még meg is simogathatják kedvenceiket.


Nagyon sok embert várnak a rendezvényre, épp ezért, ha az első sorból szeretné meghallgatni a sztárok mini koncertjeit, vagy épp egy nyereményre pályázik a kvíz alkalmával, látogasson el a december 10-ei hétvégén az Aréna Pláza első emeletére. Hangolódjon rá az önzetlen segítségnyújtásra és váljon valamelyik helyes négylábú jelképes örökbefogadójává! Hangolódjunk rá a szeretet ünnepére.



 

A Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület


A civil spániel-bolondokból szerveződött maroknyi kis csapat napról napra, feladatról feladatra kovácsolódott össze egy mára már összeszokott önkéntesekből álló, tettre kész egyesületté 2009-ben, akik bár kennel sor, egyesületi furgon vagy céges telefon hiányában, saját költségükre teszik a dolgukat és mentik a kutyákat.

Sajnos mára a megunt és leadott vagy kidobott kutyák száma vészesen megsokszorozódott. Köszönhetően a felelőtlen szaporítóknak és a kutyatartásra alkalmatlan gazdiknak, mentettek már minden porcikájában ízzé- porrá tört kutyát, nap mint nap epilepsziás rohammal küszködő kölyköt vagy éppen természeti katasztrófában sérült spánielt, esetleg tenyészpárnak szánt fiatal kutyákat az éhhalál elől, és sajnos kellett már nagy létszámú szaporítótelepet is felszámolniuk! Az is gyakran fordul elő, hogy törzskönyves, a tenyésztő látóköréből elkallódott cocker spánieleket kell gazdihoz juttatniuk.

A legnagyobb kihívást és felelősséget azonban az jelenti, hogy az állatmentő akcióik során magukhoz vett kutyusok további sorsa tőlük függ, gondoskodniuk kell az etetésükről, orvosi ellátásukról, a szállításukról és felelős elhelyezésükről, miközben próbálnak mindenkit meggyőzni arról is, hogy chipeztesse be a kutyáját valamint ivartalanítson, vagy hogy fogadjon inkább örökbe, minthogy pénzt adjon egy kutyusért támogatva ezzel a kutyaszaporítókat.


Mottójuk: A kutyának értéke legyen, ne csak ára - a kutyatartás legyen öröm!

www.spanielmentes.hu

 

Támogatók:

 


Fotó: www.spanielmentes.hu


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL