HOROSZKÓP

2012 a katasztrófák éve lesz?

Szerző:
Szabó Anna
A 2012-es évvel kapcsolatban elterjedtek már világvége jóslatok, a dimenzióváltásról is sokat hallani, katasztrófák hadával riogatnak bennünket, de vajon, mi igaz az egészből? Mit mondd az asztrológus a 2012-es év konstellációiról?

 

„Az élet alapja, hogy tapasztalunk, és ebben a folyamatban vannak fontos bekezdések, mondja Kiss J. Zsolt asztrológus. - Ennek a megismerésnek a fókuszában önmagunk megismerése áll, és ezáltal a világé. Az emberi lét célja, hogy alapvető emberi értékeket, mint az emberi lét misztériuma, kibontakoztassuk magunkban, hogy felébredjen a tudatosságunk és a szeretetünk. Ebben az „emberebbé válási” folyamatban valóban egyik sarokkő a 2012-es év.”

Nagy horderejű változások

„Az emberiség szellemi-lelki evolúciója most gyorsuló szakaszában van ezért valóban látványos változások és hatások érzékelhetők, de ezek nem csak negatív hatások lesznek. A 2012-es év a felemelkedés és a felébredés éve, amikor az emberiség nagy lépést tehet a tudatosodás útján. Az ébredést és a fejlődést a pozitív hatások és a negatív események is előidézhetik. Éppen ezért mindkettő erőteljesen lesz jelen a következő időszakban.”
Kiss J. Zsolt asztrológus felfogása szerint a planéták és a csillagok természetesen nem okoznak semmit a lelkünkben, hiszen elsősorban a saját szokásmechanizmusaink, hiedelmeink és az ehhez kapcsolódó érzelmi, gondolati minták alapján alakítjuk sorsunkat. Az asztrológia, mint az ön- és sorsismeret egyik lehetséges útja, az égitestek mozgását pusztán, mint vonatkoztatási rendszert használja a világ látható jelenségei, az emberi viselkedés mögötti mozgatórugók feltárására. „Mindezek alapján tehát úgy beszélhetünk a 2012-es év planéta állásairól, - folytatja - hogy azok milyen tapasztalatokat és tanításokat tartogathatnak a számunkra. Éppen ezért nem mondható meg, hogy kinek az életében milyen változás várható, hiszen az egyéni változások elsősorban személyre szabottan a horoszkópból olvashatók ki, illetve arra az adott személy aktuális tudatszintjéből és önismereti érettségéből lehet következtetni.”

Akkor most féljünk, vagy reméljünk?

„Az emberiség tudata eljutott egy olyan pontra, amikor hiedelemrendszerében, szemléletében gyökeres irányváltásra van szükség. Az ember túlságosan eltávolodott természettől, és saját lelkétől is. Éppen ezért kiemelten fontos most az önvizsgálat, a nem tudatos részek tudatba emelése, vagyis egy önmegismerésen alapuló személyiségváltozás. Ha ugyanis nem foglalkozunk ezekkel a kérdésekkel, akkor 2012-ben is akár válságok jelentkezhetnek az életünkben. Ezzel szemben, ha komolyan vesszük a személyiségváltozást, akkor járunk el az idő követelményeinek legmegfelelőbben. Érdemes törekedni az eddig még megoldatlan, de akkut egyéni konfliktusaink, kapcsolati problémáink megoldására, és magasabb szintre emelésére. A problémák megbeszélése, a harag elengedése, a megbocsátás, a másik megértése és elfogadása azok a lépések, melyek segítik a konfliktusok feloldását. A 2012-es év is rámutathat arra, hogy hol vannak még megoldatlan helyzetek az életünkben, kapcsolataink is felszínre hozhatják a szőnyeg alá söpört témákat, egyszóval intenzív időszak következik, de nem feltétlenül kell rettegve várnunk. Ha hajlandóak vagyunk fejlődni, és lépéseket tenni egymás felé, akkor sokszor épp az ellenkezője fog megtörténni. Felszabadulás és boldogság jelenik meg a kapcsolatainkban.”

Válság és felemelkedés egyszerre

„A 2012-es év konstellációi egyértelműen jelzik, hogy érdemi változás szükséges, amit az embernek meg kell tennie, mind az egyéni életében, mind pedig a nagyobb politikai, gazdasági összefüggések terén is.” Kiss J. Zsolt asztrológus szerint a mindent átfogó megújulás, és az elmélyülő válság elkezdődhet együtt, párhuzamosan is. „A nagy természeti katasztrófák például sokszor erősítik az emberekben az együttérzést, és felébreszthetik az alázatot. Így lehet egy természeti jelenségnek is pozitív, embert formáló hatása. A környezet kizsákmányolásnak lassan véget kell vetnünk, mert ha nem térünk át egy emberhez méltóbb, a világgal jobban összhangban működő, egyszerűbb, energiatakarékosabb életmódra, akkor a válság a következő évtizedekben fokozódhat, és életünk jelenlegi minőségének szinten tartása is igencsak megkérdőjeleződhet. A folyamatok végkimenetelét nem lehet megjósolni, mert csakis rajtunk múlik, hogyan állunk az 2012-es év által jelzett figyelmeztetésekhez, és hogy mennyit tudunk fejlődni, akár a válságokból tanulva.

Kiút a válságból

Sokan riogatják az embereket azzal, hogy 2012-ben eljön a világvége. „Én semmilyen világvége elmélettel nem hozom összefüggésbe a 2012-es évet. Egyszerűen komoly változásokat előidéző időszakról van szó. Felerősödnek a konfliktusok, a természeti katasztrófák, és az egyéni problémák, de mind ezek a fejlődést szolgálják, hogy végre fejlődjünk, változunk. Minden katasztrófa, probléma, egyéni válság vagy probléma a tudati emelkedés, a felébredés érdekében történik. Aki hajlandó befelé figyelni, a saját életéért felelősséget vállalni, azok számára ez az időszak a felemelkedésről szól. Akik nem akarnak lelkileg fejlődni, azok számára kellemetlen időszak következik, csupa megpróbáltatással, mert ott a kényszerítő erők hatása problémák és válságok formájában jelentkezik.”

Több info: www.facebook.com/KissJZsoltAsztrologus

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL