2018. július 21. - Dániel, Daniella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 21. - Dániel, Daniella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Smink kell, mert akkor nő a nő, ha sminkel!

Blahó Dávid

A férfiakat racionális embereknek tartják, éppen ezért jobban tesszük, ha távol tartjuk magunkat a misztikus dolgoktól. Mégis, minden bátorságomat összeszedve a piperetáskához settenkedtem, hogy Pasiszemmel belekukkantsak.


Furcsa, de valahogy kimaradt. Annyi különböző témában néztem már ferde vagy együttérző szemmel a nőkre, mégsem született még cikk arról, amit a gyengédebbik nem tagjai manapság egyre korábban elkezdenek. Nem, nem „arról” lesz szó. Hanem a sminkelésről. Egészen döbbenetes, hogy a Hölgyek eme hiúságára egy egész iparág épült fel. A drogériákban roskadoznak a polcok az ilyen-olyan krémektől, poroktól és festékektől; a különböző smink-katalógusok meg olyan vastagok, mint a női magazinok nyári, dupla száma. Csak ebből nem tíz, a férfiak kielégítését célzó praktikát lehet elsajátítani, hanem össze lehet párosítani a gyöngyház színű rúzst a mahagóni szemfestékkel. Jobban belegondolva, lehet, hogy ezzel a két színnel teljesen bakot lőttem. Látjátok, ennyire értünk mi hozzá. Pedig sokszor miattunk van az egész, mi meg még arra sem vagyunk képesek, hogy értékeljük a tükör előtti fáradozásaitokat. Hiszen az idő pénz. Ahogy egy márkásabb sminkkészlet is.

A kőművesek gyorsabban vakolnak…

Mialatt szellemi síkon a témára készültem (nem játszunk Mel Gibsonos, mi kell a nőnek típusú, gyakorlati ismerkedést), rájöttem, hogy hihetetlenül gazdag és szerteágazó területre tévedtem. Nem is gondolnátok, hogy Pasiszemmel is hány különböző szemszögből lehet vizsgálgatni a sminkeléseteket. De ne aggódjatok: azt már tudom, hogy mindenkinek az a legjobb, ha csak óvatosan közelítek. Vagy inkább sehogy. Ti ugyanis ki nem állhatjátok, ha a maszk készítése közben néznek benneteket. Ez egyrészről a sürgetés jele tőlünk, hiszen nálunk egy alapos felkészülés kimerül abban, hogy egy kevésbé gyűrött inget túrunk ki a szekrényből, és már bőven indulásra készen vagyunk, mikor Ti még lelkesen vakoltok. Ilyenkor a türelmetlen férfi, hogy az idő múlását demonstrálja, odaáll a műveletet végző Hölgy mögé, mintegy jelenlétével inspirálva a gyorsabb mozdulatokra. Ezt mennyire nem bírjátok! Mint ahogy azt sem, ha a közeletekben keringünk, mikor a szemceruzával alkottok. Féltek attól, hogy meglökünk benneteket. Pedig lehet, hogy a megszaladt „munkaeszköztől” új inspirációt kapnátok.

Füstifecske és cicoma cica

Pasiszemmel egészen bámulatos szembesülni azzal, hogy a smink csodákra képes. Most nem arra gondolok, hogy a vasorrú bábából gyönyörűséges hercegnőt csinál – bár néhány esküvőn erre is láthatunk példát. Tudjátok, erre szoktátok mondani, hogy egy napra bárkit össze lehet rakni. Inkább arra utaltam, hogy egy nő nem csak egyféleképpen tud sminkelni. A figyelmes férfi tekintet észreveszi ezeket a különbségeket. Ha az alkalom úgy kívánja, szolid a kikészítés, de ha mondjuk beköszönt a buli, akkor vadabbak lesznek a színek és a kontúrok is. Mi pedig azon túl, hogy felfigyelünk erre, értékeljük is ezt. Hiszen valahol értünk teszitek mindezt. No meg persze magatokért, hogy megmutassátok: így is tudok kinézni. Ha tehát hölgyi kedvetek úgy tartja, olyan Kleopátrásan keletiesre húzzátok a szemeteket, máskor meg a szemhéjatokat mázoljátok ki vastagabban, akár több árnyalatot is felhasználva. A jó pasi rögzíti magában mindezt, és meg is dicséri a nő változatos „ecsethasználatát”. Az viszont felettébb kellemetlen, ha smink nélkül egyetlen bók sem jut az eszünkbe.

Ijesztő maszkabál

Évekkel ezelőtt az egyik kereskedelmi tévén sztároknak hazudott hazai szereplők szerencsétlenkedtek korcsolyában a jégen egy kiszavazó show keretében. A kamerák a próbákra is kijártak, és döbbenetes élmény volt látni, hogy az egyik szexistennőnek tartott „híresség” smink nélkül riasztóan csúnyácska. Komolyan, ha reggel mellette kellene ébrednem, félve tudakolnám tőle, hogy mit csinált azzal a szépséggel, akit éjjel az ágyba vittem. Vagyis Pasiszemmel a jó smink kihangsúlyoz ezt-azt, esetleg ápol és eltakar, de semmi esetre sem gyökeresen megváltoztat. Számunkra az igazán jó nő az, akinél alig van különbség a kikészített és a „gyári” változat között. Meg hát az sem elhanyagolható, hogy miből mennyit ken magára. Ha túl erőteljes és hivalkodó az „álarc”, az taszító és nem vonzó hatást vált ki bennünk. Egyébként a mérték eltalálásához a legtöbb nőnek legalább olyan jó érzéke van, mint kiszagolni azt, hogy mikor hazudik a fickója. Az igényes sminkelés vele született tulajdonságotok, persze biztos tanulható ez is, mint a marhapörkölt megfőzése. Máskülönben a szépségtanácsadóknak és a make up szakhölgyeknek felkopna az álluk.

Ami egyszer felkerült, az el is tűnik…

Ahogy egyre több időt tölt egy pasi a nők között – szerencsés esetben valóban többes számot használhatunk… -, úgy lesz nyilvánvaló a számára, hogy a felrakás mellett a smink eltávolítása is külön rituálé. Megint Ti húztátok a rövidebbet: mi talán megmossuk a fogunkat elalvás előtt, nektek viszont meg kell szabadulnotok a „harci” festéktől, mielőtt bebújtok az ágyba. Ha ez az első közös éjszaka, akkor odáig tart az illúzió. A randikra jöhettetek mindig tip-top színekben pompázó pofikával, alaposan alapozva, ám idővel úgyis lehull a lepel – meg az álarc. „Mert az, aki szép, az reggel is szép” – énekli az ismert slágerben az a whisky-ízű hang. És mennyire jól mondja! Szóval tényleg bírjuk, ha adtok az elegáns sminkelésre - persze azért ne tartson túl sokáig az elkészítése! -, de a lényeges dolgok úgysem a barnító gyöngyök és a púder környékén dőlnek el. Az igazán szép világ persze akkor köszönt majd be a férfiak számára, ha a Hölgyek elhagyják azt a csillogó, szemcsés izét, amit még napokkal később is söprögetünk lefelé a pólónkról. Tudom, a szépségért meg kell szenvedni. De hogy nekünk is?

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

Tovább »
Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Engedd meg, hogy ma is gondoskodjunk az egészségedről és a jó kedvedről azáltal, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elvégezz egy szórakoztató, de ugyanakkor rendkívül hasznos vizuális tesztet! Igazán könnyű dolgod lesz, csak meg kell figyelned a színes képeket és megmondani milyen számokat látsz rajtuk! Ezáltal te magad is hozzájárulsz a napi sikerélményedhez és a látásod egészségének fenntartásához!

Tovább »
Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Gondoltál már arra, hogy miért is esik egy-egy adott dologra a választásod? Nos, az, amiért egy adott dolog vonz, és amiért vágysz valamire, az mind a tudatalatti miatt van. A tudatalatti felelős ugyanis a választásaidért. Vizsgáld meg az alábbi képeket és válaszd ki azt a szemet, amely leginkább vonz. Miután ezzel megvagy, máris olvashatod a választott szemhez tartozó személyiségelemzést.

Tovább »

Kalkulátor

Fűszerlexikon

Évezredek óta segítőink a fűszernövények házipatikánkban és a konyhánkban is. Te tudod, melyik mire jó?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép