18dkg durum kagylótészta
2 evőkanál alacsony zsírtartalmú majonéz
2 evőkanál sovány natúr joghurt
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3 csésze főtt csirkemell, apróra vágva vagy ledarálva
1 csésze fürtös vagy koktélparadicsom, félbevágva
¼ csésze nagy szemű olajbogyó, vékony karikákra vágva
2 csésze zsenge borsmustár (rukkola)
1. A tésztát főzd ki a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Jól csurgasd le, de ne mosd át.
2. Közben egy nagy tálban keverj össze a majonézt a joghurttal, az ecettel, a parmezánnal és a fokhagymával. Tegyed bele a húst, a paradicsomot, az olajbogyót meg a borsmustárt, majd finoman rázd össze az egészet.
3. A lecsurgatott tésztát hagyd kicsit hűlni (kb. 2 perc), azután borítsd a húsos-majonézes elegyre, s rázd össze vele.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK