5 ek víz
3 csapott ek cukor
6 ek méz
2 tojásfehérje
250g lágy krémsajt
25g fenyőmag
½ csésze mogyoró
25g aszalt vörösáfonya
25g szeletelt mandula
1. A vizet, a cukrot és a mézet egy lábasba tesszük, 118 ºC-ra forrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
2. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből, és a szirupba forgatjuk. Belekeverjük a lágy sajtot, a fenyőmagot, az apróra vágott mogyorót, az áfonyát és a szeletelt mandulát.
3. 4 jégkrémformába töltjük a masszát. Legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, mielőtt tálalnánk.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK