Szabó Anna
Hozzávalók:Puding:
175g margarin
1ek cukor
3 tojás
¾ csésze őrölt mandula
1 púpozott csésze liszt
6 ek grépfrútdzsem
1tk kardamommag
Narancskompót:
Szűk ½ csésze cukor
3 narancs
6 ek víz
1. 190 ºC-ra előmelegítjük a sütőt. Kiolajozunk 6 felfújtformát. Alaposan kikeverjük a margarint a cukorral. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd az őrölt mandulát és a lisztet is.
2. Minden forma aljára teszünk 1 ek grépfrútdzsemet. Rákanalazzuk a masszát, és megszórjuk a frissen őrölt kardamommal. 25 percig sütjük vízfürdőben.
3. A narancskompót elkészítéséhez kisebb lábasba öntjük a cukrot. Meghámozzuk és felaprítjuk a narancsokat, majd félretesszük.
4. A lábasban lévő cukorhoz 6 ek hideg vizet adunk, és kis lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor felforraljuk a szirupot, majd mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
5. Beletesszük a narancsot, ezzel is felforraljuk, és újabb 10 percig főzzük. Kivesszük a sütőből az elkészült pudingokat. Késsel meglazítjuk az oldalukat, és tálra borítjuk.
6. A narancskompóttal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK